27 Ay sonra ilk kez konuştu: Tek kelime eleştirmedi!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun yap-sat müteahhitliği yaptığı Çaycuma’da İlçe Başkanı Birol Yiğit 27 ay sonra ilk kez CHP’li  Belediye yönetimini eleştirdi!

Milletvekili Çolakoğlu’nun ruhsat almak adına CHP’li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile ters düşmemek adına adeta Çaycuma AK Parti’yi kadük yaparken, kamuoyundan gelen baskılar üzerine İlçe Başkanı Yiğit, suya yapılan % 340 zam ile ilgili konuşmak zorunda kaldı.

Suya yapılan zamma AK Parti grubu olarak red verdiklerini açıklayan AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, yaptığı açıklama tek bir eleştiri getirmemesi dikkat çekti.

Suya yapılan zammı eleştirmeyen Yiğit açıklamasında, “Gelir tarifesindeki tüm kalemlere özellikle su ücretlerine yapılan artışlar çok yüksek olduğundan bu yapılan gelir tarifesine AK Parti grubu olarak red oyu kullanılmıştır.
Gelir tarifesi tarafımızca red oyu kullanıldığında ve bu tarife gelir bütçenin ayrılmaz parçası olduğundan 2023 yılı mali yılı analitik bütçe de ret oyu kullanıldı. Merkezi hükümetimiz ve devletimiz enflasyonu düşürmek için büyük çaba sarf ediyorlar. Merkez Bankası piyasa tahmin raporuna göre yılsonu enflasyon yüzde 63- dolar kuru 19,54 TL'dir. Belediyemizin emlak gelir tahmini 12 milyon TL'dir. Merkezi hükümetten İller Bankasından 78-80 milyon TL gelecek olan para da 2023 yılı bütçesinin yüzde 50'sini oluşturuyor. Bu para belediye sınırlarına katılacak köyler ile daha da artacak. Bütçenin %55'i kadar olacaktır.
Belediyemizden emlak değeri için alınan A-4 bir kağıt parçasına halkımız yapılan zamla 200 TL verecek. 2021 yılı aralık sonu suyun konutta -fiyatı 4,91 TL idi. 2022 yılı Ocak ayı ve Temmuz ayında yapılan ek zamlarla konutlarda su fiyatı 9,90 TL oldu. Komisyonda oy çokluğu ile alınan kararda yüzde 100 zam kararı ile suya bir yıl içinde yüzde 340'ı aşan zam yapılmış oluyor. Suyun içilebilirliği de ayrıca tartışılır. Mecliste gelir tarifesindeki tüm kalemlere yapılan artışlar çok yüksek olduğundan red oyu kullanılmıştır." dedi.

Editör: TE Bilisim