Sahtekarlık kameraya takıldı!

Eski Sendikacı Osman Tutkun’un iş yerine gitmeden bir başka madenci arkadaşına verdiği kartla yevmiye yazdırdığı sahtekarlık PDKS (Memur ve işçi Personel Görüntülü ve Resimli Proximity kart okutma sistemine) yakalandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan eski Sendikacı Osman Tutkun, yine işe gitmeden yevmiye yazdırdı. Kurumun görüntülü personel tanıma kart sisteminde Osman Tutkun’un iş yeri bilgileri, giriş ve çıkış saatleri yer alırken, Osman Tutkun yerine bir başka madencinin karta basarak yevmiye yazdırdığı ortaya çıktı.

Genelgeye göre ‘Stop’

TTK Genel Müdürlüğü Disiplin Cezaları’nın yer aldığı 679 nolu genelgenin 35. Maddesinde belirtilen  “Baskasının PDKS kartını okutmak, okutma teşebbüsünde bulunmak veya işe gelmediği halde giriş-çıkış hareketinin bulunması durumunda işyeri değişikliği, ikinci teşebbüste iş aktinin fesih edilmesi maddesi bulunmasına rağmen Osman Tutkun’a kıyak geçildi. Karta basan madencinin ise henüz cezası belirlenmedi.

Genel Müdür Kazım Eroğlu’ndan Osman Tutkun’a kıyak!

Çalışmadığı halde baretinde bulunan cip ile yeraltında çalışıyormuş gibi kendine yevmiye yazdıran eski Sendikacı Osman Tutkun, bu kez Resimli Proximity Kart Okutma Sistemi’ne yakalanırken, 679 nolu ‘Disiplin Cezaları” genelgesine aykırı davranmasına rağmen TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu tarafından iki yevmiye cezası ile adeta ödüllendirildiği iddia edildi.

Hatıra binaen Osman Tutkun’u yine affetti!

Sıradan bir maden işçisine genelge maddeleri uygulanırken, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun dostlarının araya girmesi ile  Osman Tutkun’un iş aktini fesih etmesi gerekirken, birkaç yevmiye cezası verilmesi kurumun nasıl talan edildiğini gözler önüne serdi.

Editör: TE Bilisim