Kanun ne emrediyorsa o…

Zonguldak kent merkezinde bulunan kaçak çekekler bu sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın nezaretinde yıkıldı.

Güvenlik önlemleri alan Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, kaçak yapıların yıkımına “Yıkım değil, düzenleme” derken kanun ve nizamlar doğrusunda fırsat operasyonu gerçekleştiğini söyledi.

 

Çalışmaları İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’da yakından takip etti.
Bunun bir yıkım değil, yenilenme, düzenleme, düzeltme olduğuna dikat çeken İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, “Ecrimisil olarak işgal ettikleri, ecrimisil adı altında vergi veriyormuş gibi kira veriyormuş gibi bir durumlar vardı. Hikaye bu yani. İşlemeyen, hukuka uygun olmayan fiili durumlara Mili Emlak teşkilatı, belediye teşkilatı, kamu güvenlik güçlerini de yanına alarak bu işe daha önce yapılmış tebligatlar doğrultusunda sonucu bağlama noktasında bir irade kullanıldı.

Fırsat operasyonu…

Bu bir yıkım değil, Zonguldak için yenileme, yenilenme, her şeyi halkın hepsinin, hepimizin hizmetine açmadır, fırsat operasyonudur. Fırsatları herkese eşit, herkese adil bir şekilde dağıtma noktasında devletin iradesini ortaya konulmasıdır. Ekmek parası doğrultusunda, ekmeğini peşinde olan birkaç balıkçını yanında monte olmuş birkaç eski balıkçını, birkaç emeklinin ve çay bahçesi dinlenme yeri yapmak için kendine fiili durumlar oluşturmuş insanların kanuna ve hukuka davet edilmesidir. Tamamen hukuk içerisinde fiilen, fiziken devlet kamu hukuk mevzuat ve iradenin bütün bir şekilde sahaya yansımasıdır.

Yıkım değil, düzenleme…

Bu asla bir yıkım değildir. Düzenlemedir, düzeltmedir, yenileme hareketidir, Zonguldak çok daha güzel, çok daha nezih, çok daha kullanışlı bir sahil bandına kavuşacak. Ben neyin planlandığın biliyorum. Ama hangisinin bir an önce uygulanacağı noktasında yetkili makamların vereceği, takdir edeceği karalar doğrultusunda yine biz emniyet olarak üzerimize düşen neyse onu yapacağız. Neler yapılacağın, neler düşünüldüğünü, neler hayal edildiğini biliyoruz, planlandığın biliyoruz. Nerede bir kaynak varsa, nerede bir mühendislik zekası varsa, bir hizmet aşkı varsa, bir çaba varsa, bir gayret varsa onu bu bağlamda kamunun bir gücü olarak, kuvveti olarak, toplumsal refahın, kalkınmanın bu şehre yansımasına yardımcı olmak saikiyle buradayız.

Ağabeylik yapıyorum…

Ben burada kamu kurumlarına ağabeylik yapıyorum. Burada emniyet müdürlüğü yapmıyorum. Bu geçen söylediğimiz, başlattığımız, benim açımdan, benim bakış ve duruşum açısından toplumsal, sosyal sorumluluk projesidir. Biz burada şeklen emniyet personeli olarak üniformalarımızla arkadaşlarımız buradalar. Ama asıl ruha ihtiyaç vardı. Sayın büyüğümüz, Valimiz bizim önümüzde bize vermiş olduğu cesaret, vermiş olduğu direktif ve onun hayalleri bu şehrin güzellikleri doğrultusunda olduğu için bizim inancımızı pekiştirdi ve o pekiştirmenin üzerine arkadaşlarımızla beraber tüm kamu erkiyle beraber buradayız. Hepimize bu şehrin güzelliklerin gözümüzün önce koyacaklar, edecekler, proje sahipleri burayı ne yapılacaksa medeni toplumlara, öykündüğümüz, arzu ettiğimiz toplumlarda ne varsa onların hepsi tez zamanda Zonguldak’a taşınır inşallah. Bizde Devlet büyüklerimiz buraya geldiğinde utanmayız” dedi.

Editör: TE Bilisim