Uyuşturucu sattığı iddiasıyla gündeme gelen Eren Enerji Liman Müdürü Serkan Yardımcı, yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçsuz bulundu.

Mersin Limanı’nda çalıştığı yıllarda uyuşturucu madde ithal etmek suçundan yargılanan Eren Enerji Eski Liman Müdürü Serkan Yardımcı, Mersin 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ardından “Suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle” beraatine karar verildi.

30 Ocak 2020 tarihinde Eren Enerji Limanı’nda çalışan Serkan Yardımcı’nın uyuşturucu ithal etmek suçundan yargılandığı haberi üzerine Eren Enerji şu açıklamayı yapmıştı;

Eren Enerji yönetimi olayın ardından şu açıklamayı yaptı:

‘’Eren Enerji Limanında Uyuşturucu Ticareti’’ haberi tamamen gerçek dışı.

Tutuklu olarak yargılanmaya devam eden şahıs şirket bünyesinde kısa bir süre önce çalışmaya başladı. Şahsın yargılandığı konu Mersin’de başka bir firmada çalıştığı esnada iken vuku bulmuştur. Şirket isminin ve Eren limanının böylesine gerçek dışı bir haber ile anılmasından derin bir üzüntü duyuyoruz

Dolayısı ile şahsın şirketimiz bünyesinde çalıştığı sürede ve Eren limanında asla ve asla böyle bir konu vuku bulmamıştır. Zaten S.Y isimli şahıs Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından değil olayın gerçekleşmiş olduğu ve soruşturmanın yürütüldüğü Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanmıştır.

S.Y isimli şahsın geçmiş zamanda farklı bir ilde ve farklı bir firmada iken gerçekleştirmiş olduğu iddia edilen olayların şirketimize mal edilmeye çalışılması şirketimizi derinden üzmüştür. Bahsi geçen şahıs yaklaşık 6 ay önce vefat eden eski liman müdürümüz Haydar Özkan Ege’nin yerine şirketimizde çalışmaya başlamıştır.

Her ne kadar olayın şirketimizle yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmamış olsa da personel seçimi konusunda bundan sonra daha da titiz davranmaya çalışacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Editör: TE Bilisim