Zonguldak’ta uzun yıllar hizmet eden Uzunmehmet lisesinin adı, Sağlık Meslek Lisesi olarak değiştirilmesi için Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünün, Milli Eğitim Bakanlığına sunduğu teklif kabul edildiği öğrenildi.

  Alınan bilgiye göre İsim değiştirme kararını Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderen Bakanlık, Uzunmehmet Lisenin ismini ise Sağlık Meslek Lisesi olarak değiştirdi.

Şuanda 40 öğrencinin okuduğu uzunmehmet Lisesi,  okulların kapanmasının ardından  isim değiştirerek Sağlık Meslek Lisesi olarak 2019’da hizmete girecek.

Uzunmehmet Lisesinin ismini değiştirilmemesi için Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, Karaelmas Mahallesi Muhtarı Ayhan Alp, Dilaver Mahallesi Muhtarı Bülent Bektaş ve Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Şaban Yavuz, bölgede tek lise olan Uzunmehmet lisesinin ismi değişmemesi için imza kampanyası başlatarak gerekli merceklere imzaları gönderdiler.

Konu hakkında açıklama yapan Girgin, Bölgemizde Bulunan Aynı Zamanda Tek Lise Olan Uzun Mehmet Lisemizin isim değişikliği yapacağı bilgisini aldık. Bizlerde isim değişikliği olmaması için  muhtarlarımızla birlikte birlikte dilekçimizi yazarak ve imzamızı da atarak  gerekli makamlara dilekçemizi sunduk”dedi.  

 

Editör: TE Bilisim