Vaka sayılarındaki büyük patlama koronavirüs tedbirlerini yeniden gündemin en üstüne çıkardı ve yapılan açıklamaya göre kabine yarın toplanıyor. Öngörülemez artış ve vaka sayılarına ulaşılması yeni tedbirler ve risk, renk haritasında değişimlerle ilgili gözleri kabine toplantısı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a çevirdi

KABİNE DEĞİL KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ DEĞİŞEBİLİR
kabinede de revizyon olacağı yönündeki açıklamalar sonrasında kulisler oldukça hareketlendi.
Ancak kabine değişimine ilişkin henüz bir gelişme yaşanmazken AK Parti sözcüsü Ömer Çelik "sağda solda dolaşan listeler hep yanlış çıkar" uyarısında bulunarak spekülasyonları değil Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek haberi beklemek gerektiğine işaret etmişti.
Ancak kabine değişimine ilişkin gündemi kenara iterek yeniden zirveye çıkan koronavirüs vaka patlaması kabine toplantısını beraberinde getirdi ve bu hafta başında yeni tedbirlerin gelme olasılığını artırdı.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ DURUMU VE RİSK HARİTASI MASADA
İki haftada bir düzenli olarak toplantısını gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye'de toplanacak. Kabinenin ana gündemini ise koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükselişin ardından alınacak yeni önlemler, sokağa çıkma yasağı konusundaki durum, risk haritası ve renk tabloları oluşturacak..
KORONAVİRÜS ALARM VERİYOR! İŞTE SON HARİTA VE MASADAKİ KRİTİK İLLER
Yarın gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında koronavirüs ana gündem maddesi olacak ve Sağlık Bakanlığı verileri ışığında kritik iller için yeni değerlendirmeler yapılacak.
Ankara, Antalya, Afyon, Artvin gibi iller çok yüksek risk grubunda bulunurken, Zonguldak yüksek risk grubunda turuncu olarak haritada yer aldı.
Kabine toplantısı öncesi Zonguldak’ın kırmızıya dönmemesi bekleniyor.

 

Editör: TE Bilisim