2015 Genel seçimde partilerinden Milletvekilli olmak için  5  Milletvekili Zonguldak’ı 3. Bölgeden 4. Bölge yaparak teşvik çıkaracaklarını her gittikleri ziyarette söylemişlerdi.



Bu gazla Zonguldaklıların oylarını  alan 5 milletvekilleri  aradan 3 sene geçmesine rağmen hala Zonguldak’ı 3. Bölgeden 4. Bölgeye getiremediler.



Diğer illerin milletvekilleri  teşvik primini mutlaka getireceklerini her gittikleri ziyarette açıklamışlardı.



Karabük, Bartın, Bolu, Düzce’nin  vekilleri, kazanır kazanmaz sözlerini yerini getirerek, 3. Bölgeden 4. Bölgeye taşıyarak iş adamlarından küçük esnafa kadar hemen hemen herkesi rahat bir nefes aldırdılar.



Ancak bizim  milletvekillerimiz verdiği sözleri yerine getiremedikleri için hem iş adamları hem de küçük esnaflara büyük sorunlar yaşatmaya devam ediyor.



Hal böyleyken  teşvik olmadığı için  hem Zonguldak’a hem de  Zonguldakspor’a çok büyük zararı oldu.



İş adamları Zonguldak’ta teşvik pirimi olmadığı  için yeni iş yerlerini Zonguldak’ta değil Karabük, Bolu, Düzce ve Bartın gibi yerlerde açma kararları almışlar, bir çok iş adamı da şuanda fabrikalarını kurarak hem işlerine bakıyorlar hem de teşvikten yararlanıyorlar.



Zonguldak’ta teşvik olmadığı için ve dışarda yeni iş yerleri açmak zorunda kalan iş adamları, mecburen maddi ve manevi desteklerini de orada bulanan illere ve  takımlara vermek zorunda kalıyor.



Zonguldak’ta önemli şirketlerden biri olan bir iş adamı teşvik pirimi olması nedeniyle Düzce’de 300 ile 500 arasında işçinin çalışacağı bir fabrika kuruyor, bir yıl içinde de faaliyete geçeceğini söylüyor.



Bu fabrikayı Zonguldak’ta kurmak istediğini ancak teşvik pirimi olmadığı için de kurmadıklarını ve bu yüzden de Düzce’de karar kıldıklarını ifade etti.



Adam haklı, Zonguldak’ta vekiller verdikleri sözü yerine getirmedikleri için mecburen yeni iş yerlerini teşvik primi olan illerde açıyorlar.



Zonguldak’ta teşvik pirimi olsaydı i fabrikalar Zonguldak’ta açılırdı ve 500 ile 3 bin  kişi de iş sahibi olurdu.



Olmadığı için de hem Zonguldak kaybediyor, hem Zonguldakspor kaybediyor  hem de boş kalan işçiler kaybediyor.



Vekiller bu zamana kadar Zonguldak için bir şey yapmadılar bari bu teşvik primini Zonguldak’a getirseydiler.



Ama onu da başaramadılar.



Bu yüzden de



Zonguldak kaybetti



İş adamları kaybetti



işsizler kaybetti



Zonguldakspor kaybetti



Hem de göçü engelleyemediler.



İş adamları ne diyor, başka illerde fabrikamız olduğu için ve teşvikten de yararlandığımız için her yıl o ilin takımına 50 bin TL destekte  bulunuyoruz,  o ilin takımına destek verdiğimiz gibi o  ilin işsizlik sorununu da hallediyoruz. Yani bu teşvik o ile her şey kazandırıyor.



Bu Zonguldak’ta yani memleketimizde olsaydı, hem o yönetime girerdik, hem de desteğimiz olur ve Zonguldakspor’un para konusunda hiçbir şekilde sıkıntı da yaşamazdı diyorlar….



Adamlar sonuna kadar haklı....



Diyoruz ya biz de her zaman olduğu gibi Zonguldak’a zarar veren vekiller, Zonguldakspor’a  da zarar vermeye devam ediyorlar.
Editör: TE Bilisim