Zonguldak Çınartepe mahalle muhtarı Okan Girgin, TTK Eğitim Müdürlüğü’nün Zonguldak Belediyesine devrederek şantiye olarak kullanılacak olmasına tepki göstererek yapılan işi cinayet olarak yorumladı.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, TTK Eğitim Şube Müdürlüğü’nü Zonguldak Belediyesi’ne devretti.

Mahalle sakinleri ve muhtarı Okan Girgin’in tepkilerine rağmen Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan, bu alanın şantiye olacağını söyledi.

Çınartepe Mahalle muhtarı Okan Girgin, Zonguldak belediye Başkanı Ö. Selim Alan’a kırgın olduğunu söyledi.

Mahallenin ortasına şantiye yapılmasını istemediklerini belirten Muhtar Girgin, “O alan baha biçilemez bir yer. Zonguldak’ta hem turizm konuşulurken, bu alanda yatırımlar yapılırken sürekliliğinin düşünülmüyor olması bizi üzüyor. Turistlerin Maden Müzesi’nden sonra göreceği alan olarak düşünülmesi gerekirken şantiye yapılacak. Yapılan iş bir cinayettir, burada katliam var” diyerek tepki gösterdi.

Milli servete yazık oluyor…

TTK Genel müdürü Kazım Eroğlu’nun Eğitim Şube Müdürlüğü’nü yıkıp 28 milyon tl masraf yaparak Demirambarları mevkiiye Eğtim Şube Müdürlüğü binasını yaptırmasının akıl dışı olduğunu belirten Girgin, “TTK, kendi binasını Belediyeye devrediyor. 28 Milyon TL’ye tekrar bina yapacakmış. Allah aşkına TTK bu kadar zengin mi?  Kimin parası nasıl harcanıyor? Zonguldak belediyesine şantiye lazımsa Demirambarlarına yapsınlar. TTK’nın 28 milyonu da çöpe gitmesin, milli servete yazık oluyor” dedi.

Milli servete yazık oluyor…

Konuyu Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a da ilettiğini belirten Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin, “Sayım Valimize de durumu anlattık. Ancak, kendisi de o alanın şantiye yapılacağını söyledi. Zonguldak belediye Başkanı Ö. Selim Alan’da inatlaşıyor. Sadece ben değil, tüm mahalle halkı kendisine kırgın. Paha biçilemez bir alan, şantiye yapılacak. TTK yeniden bina yapmak amacıyla 28 milyon harcıyacak. Geri dönüşü olmayan bir iş yapmasınlar, vazgeçin burada bir katliam var” dedi.

Editör: TE Bilisim