Pazar günü oynanan Akınspor-Çaycumaspor karşılaşmasının 50.dakikasında yaşanan bir pozisyonda başına aldığı darbeyle sakatlanan ve ambulansla kaldırıldığı Echomar Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Çaycumaspor kalecisi Aykut Demirdelen’in sağlık durumu stabil.
Echomar yetkililerinden alınan bilgiye göre; A Medya İmtiyaz Sahibi Altan Akçakese’nin verdiği bilgilere göre yoğun bakım ünitesine alınır alınmaz gerekli tetkikleri yapılan Demirdelen’in sağlık durumunda olumsuz seyreden bir gelişme olmadığı kaydedildi. Aykut Demirdelen’in muhtemelen yarın akşama kadar ilaçlarla uyutulacağı ve uyandırıldıktan sonra beyninde oluşan sorunların net biçimde gözlemlenebileceği bildirildi.
Bu arada Demirdelen’in ailesi de Ereğli’ye gelirken Çaycumaspor Kulübü Başkanı Enes Eser ve Yönetim Kurulu Üyesi Eda Aldarı da bir an olsun hastaneden ayrılmadılar. 
Başkan Enes Eser verdiği bilgide, olayın meydana gelmesinden hemen sonra Ereğli futbol camiasının neredeyse tüm yöneticilerinin kendilerini yalnız bırakmamak için hastaneye akın ettiklerini söyledi. Eser; “Aykut kardeşimizin başına gelen bu üzücü olaydan sonra Ereğli kardeşliğini gösterdi. Başta sayın Kaymakamımız Mehmet Yapıcı ve Belediye Başkanı Halil Bey (Posbıyık) sürekli bizlerle istişare içinde olarak yardıma hazır olduklarını belirttiler. İlçe Spor Müdürü Adem Çelik’ten tüm spor kulüplerinin başkanlarına kadar Ereğli’de herkes yanımızda oldu. Allah hepinizden razı olsun. Aykut kardeşimizi de bizi de burada yalnız bırakmadınız. Echomar Doktoru sayın Eylem Ertuğrul da olayın sahada yaşandığı andan itibaren sürekli bizlerle beraberdi. Sahada Aykut’a yaptığı ilk müdahale çok önemliydi. Kendisine ve hastanenin tüm doktorlarına, çalışanlarına minnettarız.”, dedi.

Editör: TE Bilisim