Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, dün gece itibariyle başlayan şiddetli fırtına ve dalgaların büyük zarar verdiği deniz sahilinde incelemelerde bulundu.



Tekin, “Henüz zarar tespiti yapmadık ancak yaptığımız ilk incelemelerde özellikle Sahil Ailepark’ta önemli miktarda zarar var. Dalgaların sürüklediği kimisi kaya büyüklüğündeki taşlar neredeyse parkın tamamını doldurmuş. Her taraf taş toprak içinde. Yeni yaptığımız basket ve tenis sahası kullanılamaz durumda. Tel örgülerin büyük bir kısmı yıkılmış yada yan yatmış. Çocuk oyun grupları, kamelyalar ve oturma grupları da zarar gördü. Deniz suyuna maruz kalan yeşil alanların da kullanılması mümkün görünmüyor. Sanıyorum bu alanları yeniden çimlendirmek zorunda kalacağız. Kısacası zararımız büyük. “ dedi.



Tekin, “Şu anda iş makinelerimizi ve tüm ekipmanımızı seferber ederek, Sahil Ailepark’ta temizlik çalışmalarına başladık. İlk etapta, park alanını taş topraktan temizleyeceğiz. Daha sonra onarım çalışmalarına başlayacağız. “ dedi.



Tekin, “Bu şirket yaptığı çalışmada, en yüksek dalga boyu ölçümlerini yaptı ve çalışmasını da buna göre şekillendirdi. Bu çalışmaya göre bugünkü dalga boyu en son 18 yıl önce deniz sahilinde bu büyüklükte dalgalar oluştuğunu gösteriyor. Gerçekten büyük bir doğal afetle karşı karşıya kaldık. Belediyemize ve ilçemize geçmiş olsun. “ dedi.



.



Editör: TE Bilisim