İnanılmaz bir lig yaşandı bu sene Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta.

Bir yandan Kırşehirspor, bir yandan Ereğli Belediyespor, bir yandan da  Bartınspor, şampiyon olabilmek için  bir biriyle kıyasıya yarıştılar.   

Bugün 3 takım için kritik olan maçta Kırşehir deplasmanda Soğukspor’u 4-2 yenerken, Bartınspor ise alt sıralardan kurtulmayı hedefleyen Keçiören Bağlumspor’a 10 bine yakın taraftarı karşısında evinde 0-0 berabere kalarak  hem liderlikten oldu hem de şampiyonluktan oldu. 

Ereğli Belediyespor ise deplasmanda Yeniçağspor’u 2-1 yenerek averajla 2. Sıraya yerleşti. 

Bu hafta her şey Kırşehirspor’un işine yaradı. 

Kısacası Kırşehir yüzde 100 şampiyon diyebiliriz.

Ligin son maçında ise hem Ereğli Belediyespor hem de Bartınspor, Kırşehirspor’un evinde konuk edeceği Devrek Belediyespor maçından çıkacak sonucu bekleyecek. 

Acaba Devrek Belediyespor bir mucize gerçekleştirebilir mi düşüncesi içine şimdiden girseler de, Devrek Belediyespor pekte oraları olmayacağı kesin.

Çünkü Devrek Belediyespor, son maçta Kırşehirspor’a asılmaz.

Ve kendini de hiç yormaz.

Devrek Belediyespor 15 Kasım’da BAL’da kalabilmek için Süper Ligin şampiyonu Alaplı Belediyespor ile play off final maçında karşılaşacak.

Devrek Belediyespor’un aklı fikri Alaplı Belediyespor maçında.

Kırşehirspor maçı onlar için pekte önemli değil.

Belki de Devrek Belediyespor, Kırşehirspor karşısına genç bir kadro ile çıkacak, as oyuncularını ise Alaplı Belediyespor maçına saklayacak.

Uzun lafın kısası hem Ereğli hem de Bartın son maçta  Devrek Belediyespor’un  maça asılacağını ve mutlak puan için çıkacağını kafasından silsin. 

O yüzden de Kırşehir Devrek’i yenerek şampiyon olur ve  3. Lige de merhaba der.

Ereğli ve Bartın için 3. Lig hayalleri gelecek bahara kaldı.

****

Pendik’te son dakika golü ile yıkıldık…

Son 3 maçta oynadığı güzel futbolunu 3 galibiyetle kapatan Zonguldakspor, 4’te 4 için bugün İstanbul deplasmanında Pendikspor ile karşılaştı. 

Her iki takımında maça istekli ve arzulu başlamasına rağmen, maçın orta hakemi kötü yönetimi nedeniyle adeta her iki takımı da çileden çıkardı.

Buna rağmen her iki takımda iyi futboluna devam etse de Pendikspor maçın 90+3. Dakikasında attığı golle temsilcimizi 1-0 yenerek 3 puanını sahibi oldu. 

Hakemin kötü yönetimi 4’de 4 yapmamıza neden olsa da oynanan futbol ise alkış aldı.