'Taşımacılığı kendi imkanlarımızla yapacağız' 'Taşımacılığı kendi imkanlarımızla yapacağız'

Zonguldak’ta herkesin birbiriyle kavgalı olduğunu bu kavganın kamu kurumlarına da yansıdığı belirten Devlet eski Bakanı Hasan Gemici, “Belediye Başkanı Adaletli olacak, merhamet sahibi olacak, vicdan sahibi olacak. Belediye Başkanı ve siyasetçiler ulaşılabilir olacak. Tahsin Erdem, adaletli, merhamet ve vicdan sahibi bir arkadaşımız. Zonguldak’ta  bütün kurumlar, hatta birçok kişi birbiriyle kavga çatışma  halinde. Ve Zonguldak bundan çok büyük zarar görüyor” tespitinde bulundu.

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem ile birlikte basın toplantısı düzenleyen  Hasan Gemici’nin yaptığı açıklama şu şekilde;

"Belediye Başkanı 'Her şeyi ben bilirim' dememeli. Yapacağı her türlü işte; sivil toplum kuruluşlarına, halka sormalı. Önemli bir şey yaparken oradaki insanları toplayıp; ya 'burada ben böyle bir şey düşünüyorum, siz ne düşünüyorsunuz' diye sormak son derece önemli. Buna Avrupa'da katılımcı demokrasi anlayışı deniliyor. Katılımcı belediyecilik deniliyor ve Tahsin Erdem'in projelerinde, söylemlerinde bu katılımcı demokrasi anlayışında görmekteyiz. Şehri istişare edelim dedim belediye başkanı kavga  etmemeli. Belediye başkanı kavga edenleri barıştıran, uzlaştıran, ortayı bulan insan olmalı. Bakın, ben uzun yıllar sonra siyaset yaptım, Zonguldak milletvekilliği yaptım, bakanlığı yaptım. Ama son 20 yılda izlediğim, gördüğüm kadarıyla Zonguldak'ta bütün kurumlar, hatta birçok kişi birbiriyle kavga çatışma halinde. Ve Zonguldak bundan çok büyük zarar görüyor. Tabii ki seçim hizasında birbirimizle rekabet edeceğiz. Kendi projelerimizi, kendi tezlerimizi koyacağız. Ama bunu hep nezaketi, zerafet içerisinde yapmamız gerekiyor. Tahsin Erdem arkadaşımız nezaketiyle, zarafetiyle saygısıyla, sevgisiyle Zonguldak'a barış getirecek, huzur getireceğine inanıyorum. Belediye Başkanı  adaletli olacak, merhamet sahibi olacak, vicdan sahibi olacak. Belediye Başkanı ve siyasetçiler ulaşılabilir olacak. Tahsin Erdem, adaletli, merhamet ve vicdan sahibi bir arkadaşımız. Zonguldak’a barışı ve huzuru getirecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi