Kılıçdaroğlu’na oy vermediği için işten atılan Bayram Aydemir, Başkan Oktay Albuz’un devletin kum-çakılını amcası Mustafa Albuz’un villa inşaatına peşkeş çektiğini söyledi.

OKTAY ALBUZ YALAN SÖYLÜYOR

Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz’un talimatı ile Filyos ırmağından usulsüz çıkarılan kum-çakılları amcası Mustafa Albuz’un Villa inşaatına taşıdıklarını anlatan Bayram Aydemir, “Başkan, yalan söylüyor. İnsanları kandırıyor. Oktay Albuz, Devletin kum-çakılını 300-400 kamyon amcası Mustafa Albuz’a peşkeş çekti” dedi.


300-400 KAMYON KUM-ÇAKILI MUSTAFA ALBUZ’UN VİLLA’LARINA ÇEKTİK!

Başkan Albuz’un talimatı ile Belediye personelinin 300-400 kamyon kum-çakılı amcası Mustafa Albuz’un Villa inşaatlarına taşıdıklarını anlatan Bayram Aydemir;

“Başkan Oktay Albuz’un talimatı üzerine Belediye şirket Müdürü Uğur Demirel, mesaim olmamasına rağmen bir Pazar günü beni çağırdı.
Ben ve iki arkadaşımla Filyos ırmağından çıkarılan kum-çakılları Belediyenin araçları ile amcası Mustafa Albuz’un Villa inşaatlarına taşıdık. Görev yazısı yok, mesai ücreti yok. Mustafa Albuz hesabına 2 bin liralık mazot aldım akaryakıt istasyonundan.
O günkü yevmiyemi de Mustafa Albuz verdi. Irmak kenarında Mustafa Albuz’un iş makinası kum-çakılları çıkardı.

Beni görevlendiren de şirket müdürü Uğur Demirel’dir. Samimi, delikanlı adamsa söyler gerçeği. Beni o gün görevlendiren o’dur.
Başkanın talimatı ile biz de taşıdık. Bir gün de en az 100 kamyon çektik.
Ben daha çok çöp kamyonunda olduğum için bir kere çağrıldım. Ama diğer arkadaşlar sürekli ırmaktan, amcasının inşaatına kamyonlarla kum-çakıl çektiler. Diğer persol arkadaşlarla birlikte toplamda 300 belki de 400 kamyon çektik.


AMCANA PEŞKEŞ ÇEKTİN!

Oktay Albuz bu iddialarla ilgili öyle Mustafa Albuz’a makbuz filan kestim diyor. Yalan söylüyor, insanları kandırmaya gerek yok.

Belediye Başkanı tarafından tüm Belediye personeli baskı altında, tehdit ediyor, mobbing uyguluyor. Personel işten atılma korkusu yaşıyor. Bende yaşadığım bir şey diyemiyordum. Oktay Albuz’a sesleniyorum. Çalışan adamları rahat bırak. Bırak çalışsınlar.  

Olayın içinde ben varım, Devletin Kum-çakılını sen amcana hiçbir ücret talep etmeden, sadece mazot parasına villalarından tabanlarında kullanmak üzere bize taşıttırarak peşkeş çektin. Hiç itiraz etmeye, yalan konuşmaya gerek yok.

Her türlü sözümün arkasındayım. Bizzat ben çektim. Suç diyebilirsiniz, ben işimden olacağım tehditleri 4,5 senedir bu belediye de çalıştığım için ben o gün o göreve gitmeseydim işime son verecekti. Sonuçta işime yine verdi, ‘Kılıçdaroğlu’na oy vermedin’ diye beni işten attı.

4,5 yıldan buyana 4 sefer beni işten kovdu.


İTİRAF EDEMEZLER, KORKUYORLAR!

Tempo Gazetesi’nin gündeme taşıdığı Belediye Personeli Erkan Okumalı’nın vatandaşa kum-çakıl sattığı tutanak altına alındığı, ancak Başkan Albuz tarafından sümen altı edildiğine yönelik iddiasını da doğrulayan Aydemir, “Evet o tutanak var. Kemal Erkadam o da Belediyede araç şoförü, o kum-çakılları çekti. Erkan Okumalı kardeşim de çekti. Ama bunlar hala Belediyede çalıştıkları için kesinlikle itiraf edemezler. Onların akıbeti de benim gibi olacağı için korkuyorlar.  Belediye başkanın bilgisi var.  Erkan Okumalı hakkında tutanak tutulduğu iddiası doğru.  Tutanakları yok edemez, Belediyede var.  Bu işi öğrendikten sonra prosedürü uygulayarak yargıya bildirmesi lazımdı. Ama sümen altı yaptı.  Belli bir karı ile sümen altı yaptı.


‘SAYIN BAŞKAN SUÇLUSUN, İNKAR EDEMEZSİN!’

Belediye Başkanı Oktay Albuz’a çağrıda bulunan Bayram Aydemir, “Sayın Başkan, sonuna kadar suçlusun. İnkar Edemezsin o gün ben çalıştım. O kadar memuruna, işçisine tehdit etme. Adamlar adam gibi çalışsın. 4,5 sene beni tehdit ettin, ben senin çalışma sistemini biliyorum. İnsanları bir rahat bırak” dedi.


SORUŞTURMA AÇILMASI BEKLENİYOR!

Bakacakkadı Belediyesinin araç ve personelleri ile Filyos ırmağından izinsiz kum-çakıl çıkararak, akrabasına peşkeş çeken belediye Başkanı Oktay Albuz hakkında Zonguldak Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma açması bekleniyor.