22 Şubat tarihinde Kdz. Ereğli Asliye Ceza Mahkemesi’nde nitelikli cinsel istismar suçlamasıyla sanık olarak yargılanmaya başlayacak olan Gülüç belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın İYİ Parti’den aday yapılması istifaları da beraberinde getirmişti.

Halk TV, istifa getiren taciz iddialarına geniş yer verirken, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı’ndan zehir zemberek sözlerle İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e seslenen Candemir Ongan’ın sözlerine yer verdi.

Candemir Ongan, şu sözlerle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslenmişti;

Benim Genel Başkanım 5 yıl önce şöyle söylüyordu ve biz onu  bu duruşundan ötürü sevmiş ve inanmıştık.. Sayın Akşener ‘’Tacize, dayağa, cinsel istismara, eş şiddetine kim maruz kalırsa telefon numaram bu, beni arayın! ’’diye meydanlarda bağıran Genel Başkanıma sesleniyorum; ’ Ne değişti Sayın Genel Başkanım.. Yanınızda danışmanlarınız var Kimse mi uyarmadı sizi? Mesela bir duyum aldık. 50 kişi aynı mesajı birebir aynı kelimeleri yazarak genel merkeze göndermiş. Bu mesajları toplayıp size özel kaleminiz göstermiş. Sizler de o zaman bu durum organize edilmiş diyerek bu adayı kendinizce aklamışsınız. Biz yine de buna inanmak istemedik. Peki böyle bir şey varsa ve gerçekten doğru ise size bu adayı açıklama riskini nasıl aldınız?! Asıl organize edenler allayıp pullayarak sizin dikkatinizi bu yöne çevirmiş olanlardır. Sizler bizim üstümüzsünüz. Her şeyi bizlerden daha iyi görebilmelisiniz. Madem bu kişiler tamamen haklı ise kaç ilçe başkanı ve il başkanı sizlerle görüşmek istedi. Özel kaleminizi kesinlikle geçemedik. Geri dönüş bile sağlamadılar. Biz sizin teşkilatınızız size nasıl ulaşamayız?!              

Velhasıl benim ideallerim sizin doğru kararlarınızdan ve dik duruşunuzdan geçmekteydi. Sizler bu verdiğiniz kararlarla; idealleri olan gençleri, kadınları, size inananları buradan kopardınız.  Biz; bu çirkinliklerin, bu kararların ve kirli siyasetin hayatımız boyunca karşısında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bugün itibari ile Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı ve Kozlu İlçe Başkanlığı Görevlerimizden ve İyi Partiden Yönetimlerimiz ile istifa ediyoruz. Bu süreçten sonra biz ve yönetimlerimiz hiç bir partinin yanında olmamakla birlikte taraflı lakin tarafsız dediğiniz siyasetten uzak duracağız. Bu da bizim siyasi intiharımızdır.