Hakkında çıkan İmar yolsuzluğu haberlerine yanıt vermek yerine park, bahçe hizmetlerini videoya çekip anlatarak kendini aklamaya çalışan Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, Mehmet Akif Tekin’in arazisini kardeşi Hakan Albuz ve AK Partili İş adamı İrfan Yazıcıoğlu’na aldırdıktan sonra verdiği imar rantlarına yanıt veremedi.

Gökçebey'e bağlı Bakacakkadı Beldesi’nin en değerli arazileri arasında yer alan Mehmet Akif Tekin’e ait 12 dönümlük araziyi kardeşi Hakan Albuz ve İrfan Yazıcıoğlu’na satılması için aracı olan Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, satıştan 25 gün sonra imar değişikliği yaparak Ticari Konut alanı ilan etmişti.
Araziyi yalnızca İrfan Yazıcıoğlu’na sattığını zanneden ancak büyük bir oyuna geldiğini ifade eden Mehmet Akif Tekin, Belediye Başkanı Oktay Albuz’un da olduğu 11 kişi hakkında ‘görevi kötüye kullanma’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Oktay Albuz’un İmar değişikliği ile büyük bir imar vurgunu yaptığını anlatan Tekin, “Kendi rantlarına gelince imar oluyor. Arazinin tamamının temizlediler, şimdi 12 dönüm alanının tamamını kullanacaklar Kaç tane daire sığacağı artık belli değil, Ana okulunu, park bahçe ve yolu benim arazime koymuşlardı. Onlara sattıktan sonra imarı temizlediler. Demek ki neymiş kendi rantlarına gelince oluyor, bizim burada çok büyük zararımız var” dedi.