Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği  Genel Sekreteri gazeteci Adnan Küçükvar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sözlerini eleştirerek Zonguldak’ın nüfusunun yarısından fazlasının icralık olduğunu söyledi.
Önceki gün Zonguldak’ta bir dizi ziyaretler gerçekleştirdikten sonra “Mart ayı Zonguldak’ta zafer ayı olacak inşallah” diyerek yerel seçimlerde AK Parti’ye destek isteyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına istatistik verilerle yanıt veren Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Sekreteri gazeteci Adnan Küçükvar, “Zonguldak emekli ve işsizler kenti oldu” sözleri ile karşılık verdi.

Gazeteci Küçükvar, “170 Bin emekli var, 85 bini 65 yaş üzeri, 15 bin emekli konutlarında yalnız yaşıyor. Zonguldak'ta 50 bin işsiz var. 103 Bin göç var. Yalnız yaşayan emeklilerin bir çoğu açlık ve yoksulluk sınırının altında maaş alıyorlar. Genel Başkanımız Satılmış çalışkan her gün yaptığı açıklamalarda intibak yasası çıksın, emekliye insanca yaşayacağı maaş verilsin, Emekli kent yoksulu durumundan kurtarılsın diyor, ancak sizler bunu duymamakta ısrar ediyorsunuz. 20 yıl önce Zonguldak işçinin, emekçinin başkentiydi, bu gün Zonguldak emeklinin ve işsizlerin başkenti oldu. Sayın Bakan, Mart ayında yapılacak yerel seçimde bu insanlardan zafer getirecek oylar almayı gerçekten bekliyor musunuz?”