Fevkani Köprüsü’nün yıkılmasıyla birlikte daha önce depreme dayanaksız olduğu gerekçesi ile yıkılan Zonguldak Belediye Merkez Çarşısı alanıyla birleşmiş, Zonguldak’ta büyük bir meydan haline gelmişti.

128 Esnafın tapulu alanı olmasına rağmen AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, önümüzdeki günlerde başlaması beklenen 9 katlı Belediye Merkez Çarşısı inşaat alanını “İşte Zonguldak, işte miting alanı” diyerek Zonguldak’ın yeni meydanı olarak tanıtmıştı.

İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın Zonguldak’ın yeni meydan olarak açıkladığı alanla ilgili Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Belediye Merkez Çarşısı’nın yeni projesini kamuoyuna açıklamış, “Zonguldak’a çok yakışacak” demişti.

Kat artışı talebi nedeniyle sürekli geciken Merkez Projesi inşaatının önümüzdeki günlerde başlaması beklenirken, ortaya çıkan alan otopark alanı olarak kullanılmaya başlandı.

Dereli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  Üzerinde bulunduğumuz alan,  Zonguldak’ta haftalık olarak isim ve işlev değiştiriyor. Başlangıçta burada AVM içerisinde 128 tane hak sahibinin olduğu alandı burası. Sonrasında burası seçim ve miting meydanı oldu. Şuanda da burası otopark oldu. Dolayısıyla haftalık isim ve işlev değiştiren bu alanı, bizde siyaseten bu alanı otopark alanı olarak ilan ediyorum. Her üstüne çıkan burayı alan ilan ediyor. Bende buranın görüntü ve araçların sayısı özellikle Zonguldak’ta otoparkla ilgili, Zonguldak’ın can çekişen sorunu otoparkla ilgili çözüm bulmak adına bu alanı otopark ilan ediyorum. Gerçekten arkadaşlar kıymetli hemşerilerim şunu özellikle üstüne basa basa belirtiyorum, günü kurtarmak adına adeta kanayan bir yaraya kanayan bir soruna pansuman yapmak adına her gün her kafadan farklı bir sesle bir takım şeyler söyleniyor ve yapılıyor.