30 Ekim’de elektrik, su ve doğalgazın kesilerek esnafın tahliye edileceği Fevkani Köprü altı esnafı Sevgi Alay’dan sert sözler...

1 Ekim tarihi itibariyle yakılması planlanan Fevkani Köprü altı esnaflarından Tahsin Alay Kundura sahibi Sevgi Alay, “Sığınmacılara yapılmayan muameleyi bu millete ve devlete hizmet eden esnaflara yapamazsınız. Ne Vali yapabilir, ne Belediye Başkanı yapabilir, ne de Devletin üst kademesi yapabilir” diyerek tepki gösterdi.


‘Bizi elektrik ve suyla tehdit edemezsiniz’

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın esnaflara zulüm yaptığını söyleyen esnaf Alay, “Biz AVM’ler gibi kredi kartları ile alışveriş yapılan yerler gibi değiliz, biz bu Devletin açlık sınırı altındaki emeklisinin açık hesapla ihtiyaçlarını giderdiği ve çocuklarının okul ihtiyaçlarının giderdiği, aynı zamanda çocuklarını evlendirdikleri zamanlarda ihtiyaçlarını giderleri işyerleriyiz bizler.

Zonguldak’ta kırsal kesim ve Zonguldak’ta alım gücü zayıf insanların ayda taksitlerle açık hesapla, geçimini zora sokmayacak alışveriş yaptığı yerleriz.

Buradan gelen paralarla onurlu bir şekilde ödemelerimizi yapıyoruz. Biz düzenli borçlarını ödeyen esnaflarız.

Anlamadığım şey Fevkani Köprüsü yıkıldığı zaman bize yer gösterecekti Sayın Belediye Başkanı, yer fuar alanlarında yapılan stantlar gibi yapılmış. Ticaret, esnafların ürünlerini sergileyeceği alanların olması lazım. Bizler onurlu esnaflarız. Yıllardır ticaret yapmışız, bizler sığınmacıya verilen değer kadar yok muyuz? Her hafta bizi tehdit edip elektrikleri kesilecek diye basın yoluyla duyuru yapıyor belediye başkanı. Belediye Başkanı önce insanlara saygı, yaşam haklarına saygı göstersin. Bizim en doğal hakkımızdır elektrik ve su. Bizi elektrik ve suyla tehdit edemez. Üstelikte sığınmacılara yapılmayan muameleyi, Zonguldak’ın onurlu, gururlu, Devletine vergisini ödeyen, hizmet eden, her kuruşuna kadar vergisini ödeyen esnaflara zulüm etmeye hakkı yok belediye başkanının!


Sığınmacılara yapılmayan muameleyi,
Zonguldak esnafına yapamazsınız…

Sığınmacılar bunu yapmıyor, vergi ödemiyor. Devletin sırtında kocaman bir kambur olmuş, vatandaşların haklarına el konulmuş ve bunlara yapılmayan muameleyi bu millet ve devlete hizmet eden esnaflara yapamazsınız. Ne Vali yapabilir, ne Belediye Başkanı yapabilir, ne de Devletin üst kademesi yapabilir. Esnaflara uygun olmayan alışveriş yerleri göstererek yaşamlarını sürdürmelerini ve yok olmalarını sağlıyorlar. Biz orada 3 ay dahi dayanamayız. Hiçbir emekli, hiçbir halk oraya alışverişe gelmez. Zonguldak halkının kültüründe alışveriş yapılacak alanlar açık alanlardır.  AVM’ler maalesef Zonguldak’a iş görmüyor. Bu dünyada artık böyle oldu. Maalesef bizler dünyanın çok gerisindeyiz, onların bıraktıklarını biz almaya, AVM kültürünü alışmaya çalışıyoruz. Dünyanın tersine doğru gidiyoruz biz.  

Buradaki markalar vergilerini alıp gidiyorlar, biz vergilerimizi Zonguldak’ta ödüyoruz, burada yatırım yapıyoruz. Bizleri önemsemeleri lazım, bizlere değer vermeleri lazım. Borcunu ödeyen onurlu esnaflar, vatandaşlar diyerek bizlere ödül veren, taktir gösteren Belediye Başkanı defalarca televizyona çıkıp, “Borçlarını ödemiyorlar” diyerek halkın gözünde bizi sığınmacılardan beter etti. Bakın bu makamlar gelip geçici Sayın Selim Alan, bir gün siz sokakta sıradan bir vatandaş olarak gezeceksiniz. İnsanların size saygıyla davranmasını sağlayın. İnsanlar sizin arkanızdan hakaret ve küfür etmesinler. İnsanlara eza-ceza etmek için buraya gelmediniz, hizmet etmek için geldiniz ama maalesef siz o rozetinizi çıkaramadınız. Yakınızda o rozet yok ama sizin beyninizde o rozet hala var, ayrımcılık yapıyorsunuz.