Zonguldak Sahil projesinin son halinin kamuoyu ile paylaşılmaması nedeniyle şehirde her gün bir başka iddia gündeme geliyor.

İşgal edilen çekekleri yıkan dönemin Valisi Ahmet Çınar’ın çizdirdiği sahil projesi Zonguldak’ın vizyon projesi olurken, proje detaylarının kamuoyu ile paylaşılmaması nedeniyle her gün bir başka iddia ile gündeme geliyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, proje de 16 dükkan yerinin olduğunu söylerken, mevcut işletmeciler ise Vali Ahmet Çınar döneminde çizilen projenin değiştirildiğini iddia ediyor.

Başkan Alan’ın mevcut dükkan sahipleriyle ilgili “İhale yapılacak, ihaleye girecekler” sözlerinin ardından mevcut işletme sahipleri kendilerine dükkan sözü verildiğini iddia ederken, tüm kamuoyunun dikkatle takip ettiği Sahil Projesi’nin proje detaylarının açıklanmaması beraberinde çeşitli iddiaları da gündeme getiriyor.

Bu gün kent merkezinde yetkili ve etkili bir çok isim Sahil Projesi’nde 16 dükkan değil projede toplamda 32 dükkan olduğunu iddia etmesi gündeme bomba gibi düştü.

Özsüt ve MAdO markalarında projede yer alacağı iddialar arasında yer alırken, gündeme gelen iddialar şu şekilde;  

TTK sağlık binası önündeki park içinde ve adliye binası önünde açık alanlı kafe şeklinde iki işletme.

Maden Mühendisleri Lokalinin biraz ilerisinden başlayıp, Denizi Köşkü’nün olduğu kısma kadar ( Kapalı çekek yerleri ) 19 dükkan.

Camlı köşk ve alt kısımdaki bölgeye ( sahil kafe ve ramak kafenin olduğu bölgeye ) 11 ticarethane .

Valilik-Camlı köşk arasında bulunan çocuk parkına Özsüt, biraz ilerisine Mado cafe.

Eski işçi müdürlüğü içinde ticari mekanlar. Sonuç olarak toplam 32 adet farklı büyüklükte ticarethane yapılacak.

Hükümet bütçesi ile TOKİ eliyle yapılacak Sahil Projesi’nin detaylarının kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim