Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Zonguldak Belediye Başkan aday adayları ile görüştü.

Yapılan görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan aday adaylarının heyecanlı olduğu gözlendi…

Zonguldak'ta operasyon... Zonguldak'ta operasyon...

Dr. Atınç Kayınova: Zonguldak Belediyesindeki yozlaşmayı anlattık…

“On yıldır biliyorsunuz meclis üyesiyim. Hem belediye bizdeyken hem de muhalefetteyken bu şeyi yaptık.  Yaşadıklarımızı, verdiğimiz mücadeleyi doğruları, yanlışları tabii kendi açımızdan bunları sayın milletvekilleriyle Zonguldak adına, Cumhuriyet Halk Partisi adına, Zonguldak halkı adına paylaştık burada hem gerçek verileri Zonguldak Belediyesi'nin nasıl yönetildiğini, gerek ekonomik boyutta, gerek sosyal boyutta, Zonguldak Belediyesi'ndeki çökmeyi yozlaşmayı aktardık.”

Harun Akın: Çantamız dolu

“Heyecanlıyız… Bunca senelik tecrübeye rağmen bu süreçleri çok çok yaşamama rağmen heyecanlıyım. Heyecan olmazsa bu iş olmaz. Zonguldak’la ilgili siyasetimin en başından beri ortaya koyduğum iddialarım var. Bunlarla ilgili Milletvekilliği dönemimde verdiğim soru önergeleri var, kanun teklifleri var… Hatta bunların içerisinden tapu ile ilgili en azından önünü açtığımız bir tapu kanunu var. Siyasetin belediye başkanlığı ile çok daha farklı bir noktaya geleceğine inandım. Çünkü; çantamız dolu, Zonguldak’ın sorunları da aynı” dedi.

Fırat Birkan: Aday ben olacağım…

CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Fırat Birkan, “Ben kendimi şanslı görüyorum. Bakın siyaset bir iddia işi. Ben de iddialı olduğum için çıktım. Ben aday adaylığından adaylığa geçeceğimi düşünüyorum ve asıl hedefimiz de  Cumhuriyet Halk Partisi’ni Zonguldak’a kazanmaktır.” dedi. 

Tahsin Erdem: Mesleğim itibariyle tasarrufu iyi biliyorum…

“Ben mali müşavirim, mesleğim itibariyle nasıl tasarruf yapılır, bu tasarruf hangi kaynaklarla nerelere aktarılabileceğini çok iyi biliyorum. Bunu da çok iyi yapacağımın kanaatindeyim. Sosyal belediyeciliği çok iyi yapacağımın kanaatindeyim. Tüm insanlarımıza elimizi uzatacağız.” ifadelerine yer verdi. 

İsmail Eşref: Ben yarıda bırakan bir adamım…

“Eleştiri değil, bunun şöyle anlaşılması lazım Ben yarıda bırakan bir adamım. İki sene sonra üç sene sonra tekrar seçime girmem, beş sene sonra gene girmeyen bir adam nereden çıktım?  Tombaladan çıkmadım. Ben partiliyim. Ben Zonguldaklıyım. Ben istiyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi belediyeyi alsın. Bu şu demek değil: Benden başkası seçimi alamaz iddiası gibi şımarıklık yapmıyorum ama; şunu söylüyorum: Halk kimi istiyorsa bir halk oylaması olsun. Halk oylaması anket demek”

Editör: Haber Merkezi