Haber: Selçuk Koçaklı (Özel Haber)

Zonguldak Üzülmez Tünelleri ve duble yol yapıldı ama Romen vatandaşlar mahallede mahsur kaldı. Evlerinden çıkan Romen vatandaşlar, karayolunda kaldırım ve karşıya geçiş düşünülmeyince engelli çocuklarıyla büyük bir mağduriyet yaşamaya başladı.

Üzülmez Tünelleri ve duble yol yapılmasına rağmen, orada yaşayan yaklaşık 600 kişiye yakın vatandaş kaldırım yapılmaması nedeniyle sürekli tehlike  ve korku içinde karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. 

Karayolları onları unuttu, onlar kaldırım yapmaya başladı…

Kaldırım olmadığı için engelli çocuğunu dışarı çıkaramadığı gibi namaza da getiremediğini ifade eden vatandaş, “Karayolları ve yetkililere buradan teşekkür ediyorum. Her şeyi yaptılar da bir tek bizim için bir kaldırım yapmadılar. Bu vatandaşlar buradan nasıl geçer diye düşünmeden gelişi güzel karayolu yaptılar. Karayolları burada yaşayan insanları yok sayarak karayolu yaptılar. Duble yola bariyer çalışma yapıldıktan sonra 600 kişi evinden çıkınca hangi kaldırımdan, hangi yoldan merkeze gidecek, camiye gidecek diye düşünmediler. Benim çocuğun engelli. Evde kilitli kaldı. Karşıdaki camiye gidemiyoruz. O yüzden kendi imkanlarımla kaldırım, yol yapmaya çalışıyorum. Hadi bizi düşünmediler, engelli insanları da niye düşünmüyorlar” dedi.

Ahmet Çınar bize yardım et, bizim halimizden ancak sen anlarsın

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a seslenen vatandaş, “Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak’ın babası oldu. Kimsesizin sahibi oldu, Zonguldak’ın sahibi oldu, Zonguldak’ı sahiplendi. Allah ondan razı olsun. O geldikten sonra Zonguldak güzelleşti. Bizi anlarsa ancak o anlar, bize yardım ederse Ahmet Çınar yardım eder. Ahmet Çınar’dan başkası bizim sesimizi duymaz. Bizim insanımıza sahip çıkmaz. Ondan yardım bekliyoruz. Lütfen Sayın Valim bize yardım et, bizim halimizden ancak sen anlarsın” diyerek Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’dan yardım istedi.

Editör: TE Bilisim