Gökçebey ilçesinde devletin envanterinde bulunan tomrukları usulsüz olarak nakliye eden şahıs Savcılık soruşturmasında suçunu itiraf etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Gökçebey Uzun Ahmetler Köyü Yardibi Mahallesi Süzek Kanyonu mevkiinde bulunan tomrukların 67 AY 780 plakalı araç ile usulsüz olarak sevk edildiği ihbarını üzerine Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Orman emvallerini de nakliye tezkeresiz ve usulsüz bir şekilde kamyonla nakliye edildiğinin tespit edildiği belirtilen açıklama şöyle;

Konu: www.tempogazetesi.com haber sitesinde 15 Temmuz 2022 Cuma 20:09’ da  ‘Devletin tomrukları özel sektöre satıldı iddiası’  haberi

   27-28/06/2022 tarihinde Zonguldak İli Gökçebey İlçesinde yoğun yağışlar sebebiyle, dere yataklarında taşmalar meydana gelmiş, bu sebeple bazı bölgelerde su taşkınları oluşmuştur.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 23.Bölge Müdürlüğü 232. Şube Müdürlüğü tarafından, taşkınların meydana geldiği dere yataklarında iş makinaları ile yatakların genişletilmesi ve temizlenmesi çalışmalarına başlanılmıştır.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı Devrek Orman İşletme Müdürlüğü Sarıgöl Orman İşletme Şefliği sınırlarından geçen ve halk arasında Gaziler Deresi olarak adlandırılan dere yatağının Süzek Kanyonu girişi mevkiinde, dere yatağında bulunan ve çoğunluğu çınar ağacı olan ağaçlar, yapılacak dere ıslahına engel olacakları ve çalışma nedeniyle toprak altında kalacakları için kesilmek üzere Sarıgöl Orman İşletme Şefi tarafından  damgalanmış 18.07.2022 tarihinde O.Ü.H.R (Olağan Üstü Hasılat Raporu) düzenlenerek Bölge Müdürlüğümüzce onaylandıktan sonra Sarıgöl Orman İşletme Şefliği kesimi yaptırılacaktı. Haberde geçen olay yeri Sarıgöl Orman İşletme Şefliğinin 13 no’lu bölmesi içerisinde kalmaktadır. Damgası yapılan ağaçlar 32 adet çınar (33,859 m³) ve 2 adet kızılağaç (0.992 m³) olup toplam 34 adet 34,851 m³ gelmektedir.

Haberde adı geçen şahıs Sarıgöl Orman İşletme Şefliğimizce damgalanan bu ağaçları sözleşme ve şartname imzalamadan, Sarıgöl Orman İşletme Şefliğince kendisine iş teslim edilmeden damgalı ağaçların 27 adedini izinsiz olarak kesmiş, kestiği bu ağaçların yapacak kısımlarını kesim alanında istiflemiş, yakacak vasfındaki orman emvallerini de nakliye tezkeresiz ve usulsüz bir şekilde kamyonla nakliye ettiği tespit edilmiştir.

Olay ile ilgili olarak Devrek Orman İşletme Müdürlüğümüz santraline ihbarda bulunulmuş olup, akabinde Sarıgöl Orman İşletme Şefliğimizce derhal olay Gökçebey Cumhuriyet Başsavcılığı, Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcısına bildirilmiştir.

Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ilgili şahsın ifadesi alınmış olup şahıs ifadesinde suçunu itiraf etmiştir. Olay ile ilgili olarak adli soruşturma Gökçebey Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim