Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün yapılan Lise ve Özel Eğitim taşıma ihalesi skandala döndü.


Lise, İlköğretim  ve Özel Eğitim taşıma ihalesinin iki kez yapılmasına rağmen ihaleye giren olmazken, bu gün Lise ve Özel Eğitim taşıma ihalesi yapıldı. Ancak mesai bitiminden sonra ihaleyi alan yüklenici araç sahiplerine kanuna aykırı olarak ihalenin iptal duyurusunu WhatsApp üzerinden yapıldı.


İhaleye giren yüklenici araç sahipleri EKAP üzerinden yapılan ihalenin yine EKAP üzerinden iptal edilmesi gerekirken, ihale kanununa aykırı bir şekilde iptal edilmesine isyan etti.


Okulların açılmasına bir hafta kala  Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşımalı eğitim ihalesinin fiyasko ile sonuçlandığını belirten S.S. 86 Nolu Star Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Metin Fidan, “Devletimiz ve çocuklarımızın mağdur olmaması için bu gün yapılan ihaleye girdik, tekliflerimizi verdik. İhaleni kimlerde kaldığı yüklenici araçlara bildirildi. Ancak EKAP üzerinden çıkılan ihaleyi kendilerine göre ‘güncelleme’ adı altında iptal ettiklerini saat 19.00’da WhatsApp’tan bildirdiler. İhaleyi çocuk oyuncağına çevirdiler. EKAP’tan çıkan ihaleler ancak EKAP üzerinden iptal edilebilir. İhale kanunu yok saydılar. Bizler ihaleye girene kadar başkaları girmiyordu, şimdi verdiğimiz teklifler üzerinden birileri teklif verecek herhalde.  İhale sonuçları açıklandı, verdiğimiz fiyatları herkes gördü. Yarın tekrar ihale yapacaklarını söylüyorlar. Bir gün içinde kişilerin teminat mektubu yazması bile mümkün değil. Böyle bir şey olabilir mi? Zonguldak Valisi Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’nun bize ve öğrencilere yaşatılan bu mağduriyet bir son vermesini istiyoruz” diyerek isyan etti.



Suç duyurusuna hazırlanıyorlar!

Kooperatif Başkanı Fidan, ihale kanununa aykırı bu kararın düzeltilmemesi karşısında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.


Rant iddiaları gündeme gelmişti!

Öte yandan, tüm itirazlara rağmen AK Parti Zonguldak önceki dönem Milletvekili Hamdi Uçar’ın inisiyatifi ile Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Harun Akgül döneminde yapılan servis ihaleleri rant iddiaları gündeme gelmişti.

Editör: TE Bilisim