Oy uğruna canlar, gitti hesabını versinler!

Dik yamaç arazide yaklaşık 2 yıl önce Asma Mahalle Muhtarı Gürbüz Kuğu’nın ısrarı ile toprak altında kalan evin üst tarafında Zonguldak Belediyesi tarafından yol açıldığını ve temelsiz istinat duvarı yapıldığını belirten Metin Soydaş, “Yıkılan evin yukarısında 2 yıl önce iki hane için yol çalışması yapıldı. Sırf 8 kişinin oyunu almak için bir yoldu. Ama 30-35 hane tehlikeye atıldı. Kaldı ki, o evinden göçeceğini o zaman söylemiştik. Şimdi diğer evlerde boşaltılıyor. Ne oldu şimdi, kime yaradı o yol. 2 kişinin canına mal oldu, 35 hane mağdur oldu, dün gece az daha 21 kurtarma ekibimizi de kaybediyorduk. Büyük bir facia ile sonuçlanacaktı. Temelsiz istinat duvarı yapıldı. İstinat duvarı sürekli su aldı, o istinat duvarı heyelanla birlikte aşağı indi. O zaman biz burada heyelan meydana geleceğini söylemiştik. Zonguldak Belediyesi’nde hangi yetkili bu yol ve istinat duvarına imza attı çıksınlar açıklasınlar. Bir mühendis oraya olur verir mi? Asma Mahalle Muhtarı Gürbüz Kuğu’nun yol ısrarı, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın ihmali faciaya neden oldu. Olacağı belliydi zaten, heyelan geliyorum dedi ve geldi. Yazık günah. Oy uğruna canlar gitti, bunun hesabını versinler” dedi.

Kurtarma ekipleri göz göre göre tehlikeye atıldı!

Meydana gelen heyelan sonrası 21 kurtarma ekibinin de göz göre göre tehlikeye atıldığını ifade eden Soydaş, “Olay yerine bende gittim. Herkes yamacın altında beklerken biz yukarıda herşeyi gördük. Toprak kayıyordu, karanlıkta o kurtarma ekipleri göz göre göre tehlikeye atıldı. Şans eseri kurtuldular, yetkililer krizi yönetemedi. Göçen evin çatısı bile görünmüyor, iki vatandaşımız zaten toprak altında kalmış, kurtarma ekipleri tehlikeye atmanın ne lüzumu vardı. Ya  kurtarma ekiplerimiz toprak altından kurtarılmasaydı kim hesabını verecekti” diyerek tepki gösterdi.

Oyalama taktiği sürüyor: Partililer istifaya hazırlanıyor! Oyalama taktiği sürüyor: Partililer istifaya hazırlanıyor!


Şimdi göçtü diye video çek, sen seversin reklamı

Asma sakinlerinden Ahmet Suat Kurt adlı vatandaş da 20 Kasım 2023 tarihli sosyal medya hesabında aynı iddia bulunduğu ortaya çıktı.

Ahmet Suat Kurt, sosyal medya hesabında, “Burası asma mahallesi tulumba ustu sokak Defalarca söylememize rağmen muhtara belediyeye bu ev göcecek bir an once önlem alınsın muhtar diyor ki ben söyledim belediye diyor para yok yapamayız sonunda göçtü. Muhtar bu asmanın tek bi mahallesi yok diğer mahalleleri de var. SİMDİ GEL GÖÇTÜ DİYE VİDEO ÇEK SEN SEVERSİN REKLAMİ” paylaşımı ile heyelanın göz göre göre geldiğini söyledi.  

Asma Mahallesi Tulumba mevkiinde dün akşam saat 19.53 sularında meydana gelen heyelanda 70 yaşındaki Parihan Çakar ile oğlu 50 yaşındaki Sait Çakar’ın bulunduğu ev yıkılarak toprak altında kalmış, ikinci kez meydana gelen heyelanda ise 21 kurtarma ekibi toprak altından kurtarılmıştı.

Editör: Haber Merkezi