Belediye önünde kendini benzinle yakmak istedi... Belediye önünde kendini benzinle yakmak istedi...

Dar gelirlinin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten CHP’li Osman Zaimoğlu, AK Partililere verdi verişti.

Zaimoğlu yaptığı açıklamada, “Ramazan ayını insanlarımız mahcup ve zorlukla yerine getiriyor. İnsanlarımız yaşam telaşında, geçim telaşında, insanlarımız yardım kolilerine muhtaç duruma gelmiş. Ramazan ayını böyle idrak etmeye çalışıyorlar. Mevcut AKP yöneticilerinin bu tablodan hala daha nasıl utanmadıklarını merakla izliyorum. Her akşam bir başka iftar masalarında kuş sütü kuru üzüm yapıyorlar, bunu da resimlerle garip bıraktıkları insanlardan utanmadan sayfa sayfa sosyal medya hesaplarında yayınlıyorlar. İnsanların duygularıyla, insanların geçim darlığıyla alay ediyorlar, inanın temkinli kilemeler kullanıyorum. Böylesine   bir utanç tablosundan nasıl utanmıyorlar. Hala daha bu kadar zor durumda bıraktıkları insanlardan nasıl oy istiyorlar.

Kuş sütü eksik sofralarda, lüks mekanlardaki iftar soflarında AK Partililerin esip gürlüyor. Trabzon, Rize hesap soracak, şöyle olacak böyle olacak diye. Siz Trabzon tereyağını bu gün 430 liraya getirdiniz. Trabzonlular bunun hesabını sizden soracak. Rize’nin çayını 1 kilosu 150 liraya getirdiniz Rizelilerde bunun hesabını size soracak. Giresun’un fındığını 650 liraya getirdiniz. Onlarda bunun hesabını size soracak. Çerkes-Çankırı meşhur tulum peynirini kilosunu .400 liraya getirdiniz onlarda hesap soracak.

Zonguldaklılarda hesap soracak. TTK’yı bitirdiniz, işsiz bıraktınız insanları, aç bıraktınız. Emekliyle alay ettiniz. Hastane koridorlarında saatlerce insanları randevu için beklettiniz. Bir sürü olumsuzlukla beraber Zonguldak halkıda hesap soracak. Karabüklülerde hesap soracak, demire, çeliğe gelen zamlardan insanlar inşaat yapamıyor. Siz bu insanlar düşünemiyor mu zannediyorsunuz. Bu insanların düşünme kabiliyeti yok mu sanıyorsunuz.

Zonguldak halkı demokrasiye çok iyi sahip çıkan, siyaseti çok iyi takip eden bir halk. Öyle hamasi cümlelerle Zonguldak insanından oy alamazsınız. Siz hiç alamazsınız. Ben söylemiyorum Emekliler Dernek Başkanı söylüyor. Bu iktidardan sandıkta hesap soracağız diyor.

Seçimi kaybettiklerini gördükleri, algı çalışmaları hızlanıyor. Belediye çalışanlarına oynuyorlar. Yok efendim belediye çalışanlarına CHP maaş ödeyemez, yok efendim çalışanları çıkartır diye. Bizim Belediye çalışlarına ödeyeceğimiz maaşla ilgili en ufak bir sorun yok.” dedi.

Editör: Haber Merkezi