Millet ittifakına HABERAL desteği…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erkan Haberal’ın Zonguldak MHP Adayı Hamdi Ayan’ın çekilmeyeceği yönündeki açıklamaları şok etkisine neden oldu.

Erkan Haberal’ın “MHP adayı Hamdi Ayan çekilmeyecek” açıklaması Zonguldak’ta Cumhur İttifakına zarar verirken, Erkan Haberal’ın halasının oğlu CHP’li Şenol Şanal’ın elini güçlendirecek.

Cumhur ittifakına rest, Hala oğluna jest…

AK Parti ile MHP’nin yaptığı Cumhur ittifakı kapsamında MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan’ın AK Parti’nin lehine çekilmesi beklenirken, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal’dan Millet ittifakına (CHP-İYİ Parti) seçim kazandıracak açıklama geldi.

Gün içinde yerel bir gazeteye açıklamada bulunan Erkan Haberal, MHP Adayı Hamdi Ayan’ın çekileceği yönündeki kulislerin savsata ve uydurma olduğunu belirterek, “Hiçbir pazarlık yoktur; her partinin kendi adayı vardır. Aday geri çekme ya da aday kaydırma gibi savsatalar uydurmadır” dedi.

Baba Haberal CHP’yi, oğul MHP’yi dizayn ediyor…

Baba Mehmet Haberal’ın CHP Genel Merkezi’nde etkili bir süreç yönetmesi sonucu hala oğlu CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal aday yapılırken, oğul Erkan Haberal da MHP Adayı Hamdi Ayan’ı çektirmeyerek AK Parti’nin oylarını bölerek, CHP’ye seçim kazandırmaya çalışıyor.

Türkiye’nin bir çok ilinde Cumhur ittifakı kapsamında adaylar belirlenirken, Zonguldak’ta akrabalık ilişkilerinin Cumhur ittifakı yerine Millet İttifakına destek vermesi tepkilere neden oluyor.

Bilindiği gibi, Ali Uzun’un CHP’den adaylığını engelleyen Mehmet Haberal, hala oğlu olan Şenol Şanal’ı Zonguldak Belediye Başkan adayı yaptı.

Mehmet Haberal’ın diğer oğlu Kemal Haberal’ın bu hafta sonu Zonguldak’a gelerek seçim çalışmalarına katkı vermesi bekleniyor.

Mehmet Haberal ile oğlu Kemal Haberal CHP’de siyaset yaparken, diğer oğlu Erkan Haberal MHP’de siyaset yaparak Zonguldak’ta CHP’li hala oğlu Şenol Şanal’a seçim kazandırmak amacıyla MHP’yi argüman olarak destekliyor.

Editör: TE Bilisim