AK Parti Alaplı Belediye Başkan Adayı, eski İl Başkanı Celil Uzun, mevcut Başkan Nuri Tekin’in posterlerinin kaldırılması için şikayet etmediklerini söyledi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in “İlçe Seçim Kurulu posterlerimizi şikayetler üzerine kaldırdılar, söktüler ben şu kadar söylüyorum. Beni Alaplı’da yaşayan vatandaşların gönlünden sökemezler.” sözlerine Celil Uzun, “Mağduriyet havası yaratılıyor” diyerek yanıt verdi.

Ucuz siyasete gerek yok...

AK Parti Alaplı Belediye Başkan Adayı Celil Uzun, “Ne benim, ne parti teşkilatımın Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in pankartlarının Hükümet caddesindeki bir inşaattan sökülmesi konusunda ne şikâyetimiz nede şifahi müracaatımız oldu. Öyle bir hava ve mağduriyet yaratılıyor ki, sanki bizim pankartlarımız duruyor, Sayın başkanın ki kaldırılıyor. Bu tür siyasete gerek yok. Biz ucuz siyaset yapmayız” dedi.


Uzun, “Bu konuda bana bir cevap hakkı doğdu. Başkan pankart asmış, bu pankart İlçe Seçim Kurulu ve Polislerin ikazı ile sökülmüş. Benim bu konuda parti teşkilatına ricam ve talimatım oldu, kesinlikle şikâyet etmeyin,biz açıkçası rahatsız olmadık. Öyle bir mağduriyet yarattı ki, sanki bizim her yerde boy boy pankartlarımız var. Nuri Başkanın pankartları indirilmiş. Öyle bir şey yok.
İlçe Seçim Kurulu bu konuda görevini yapmışsa, buradan mağduriyet yaratmaya kalkışmak yanlıştır, şık olmamıştır. Biz kesinlikle ucuz siyaset yapmayacağız. Başkan desin ki Ak Parti’nin yada Celil Uzun’un her yerde pankartı var bizim pankartımızı indiriyorlar o zaman anlarım. Bu tür şikayetlere haksız olduğunuz halde gerek yok” dedi.

Nuri Tekin ne demişti?

Alaplı Belediye Başkanı ve CHP Alaplı Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin şunları söylemişti: “Aynı durum 2014 yerel seçimlerinde Karşıyaka’da yapıldı, orada da posterlerimizi indirdiler, söktüler. Benim posterimi, ismini indirdiler, söktüler ama vatandaşın gönlünden kaldıramadılar, silemediler. Bugünde 2014 yılının bir tekrarı, şehir merkezindeki seçim bürosu olarak gösterdiğimiz binada oldu. İlçe Seçim Kurulu posterlerimizi şikayetler üzerine kaldırdılar, söktüler ben şu kadar söylüyorum. Beni Alaplı’da yaşayan vatandaşların gönlünden sökemezler.”

Editör: TE Bilisim