2. Lig temsilcimiz Zonguldakspor, Niğde Belediyespor’un 30 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Ali Akburç’u transfer etti. Akburç’u kendisini kırmızı lacivertli yapan imzayı atmasının ardından bugün Kızılcahamam’a gelerek takımla çalışmalara başlayacak. 

Ali Akburç kimdir…

Başkent Ankara’nın Keçiören ilçesinde doğan 30 yaşındaki oyuncu, futbola Bugsaşspor alt yapısında başladı. Ardından ülkenin altyapıda başarılı kulübü Gençlerbirliği’ne transfer olan Ali Akburç, Süper Lig ekibinde 2006 yılında profesyonel  imza attı. Ankara ekibinden gelişimi için birçok takıma kiralanan Akburç, Fethiyespor, Hacettepe ve Şanlıurfaspor’da kiralık olarak  forma giydi. 2011 yılında bonservisiyle birlikte Balıkesirspor’a transfer olan sağ kanat oyuncusu sırasıyla  , İnegölspor, Göztepespor, Kırklarelispor, Sivas Belediyespor, Nazilli Belediyespor ve son olarak Niğde Belediyespor’da forma giydi.

2’NCİ LİG’DE 55 GOLÜ VAR

Ali Akburç uzun yıllar, 1. Lig ve 2. Lig’de forma giydi. 1. Lig’de çıktığı 31 karşılaşmada rakip fileleri 8 kez sarstı, 2. Lig’de çıktığı 218 karşılaşmada ise 55 gol kaydetti.

Editör: TE Bilisim