7 Termik santralin bulunduğu Çatalağzı'nda insanlık dışı görüntüler... 7 Termik santralin bulunduğu Çatalağzı'nda insanlık dışı görüntüler...

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde yaklaşık 16 yıl AK Parti İlçe Başkanlığı yaptıktan sonra AK Parti Zonguldak Milletvekili olan Ahmet Çolakoğlu’nun Bartın’da bir yıl önce inşaatına başlayıp tamamladığı ‘Çolakoğlu Mağazaları’na müşterilerin kolaylıkla giriş-çıkış sağlaması amacıyla bir gecede imar yolu kıyağı geçildi.

İlçe Başkanlığı döneminde FETÖ Okullarına yaptığı bağışlarla, Milletvekilliği döneminde ise Çaycuma İlçesinde yaptığı konut müteahhitliğinin yanı sıra Milli Emlak Arazilerini ucuza toplayarak kısa sürede servetine servet katan Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’na geçilen imar yolu kıyağı Bartınhalkgazetesi.com adlı haber sitesine konu oldu.

Gazeteci Şevval Altıntaş’ın haberi şöyle;

KARAYOLLARI 'YUH' DEDİRTTİ..!

Bartın’da karayollarına ait çevre yolu üzerinde özel bir firmaya hem giriş hem de çıkış için yol yapıldı. Karayollarına tepkiler sürüyor…

Bartın merkez Çatmaca Kavşağı’na 20 metre kala, özel bir firmanın açılışına hazırladığı işyerinin önüne yol verildi.

Karayolları genellikle kavşaklara yakın alanlarda, yol açılışına müsaade etmiyor. Ancak bu uygulama Bartın’da delindi. Özel bir firmanın yol kenarına yaptığı işyerinin daha önce ne girişi, ne de çıkışı vardı. Ancak bir gecede hem giriş, hem de çıkış için yol yapıldı. Kavşağa 20 metre kala yapılan u uygulama tepkilere neden oldu. Firmanın sahibinin özel ilişkilerle bu yolu açtırdığı iddia edildi.

Bartın trafiğinin en yoğun ve kilit noktalarından biri olan Çatmaca Kavşağı’nda adeta kişiye özel yapılan düzenleme ‘yok artık’ dedirtti. Mobilya mağazası için yapılan çevre düzenlemesi ve bağlantı yolları tartışmalara neden oldu. karayolları ağında yer alan yoldan mağaza önüne bağlantı yapılırken ayrıca yine mağaza önünden Karayolları ağına bağlantı yolu yapılması tartışmaları beraberinde getirdi.

Öyle bir yerden yol yapıldı ki, mobilya mağazasına hem Emniyet Müdürlüğü, DSİ, hem Aladağ mahallesinden rahatlıkla gidilebilecek, hem de mağaza çıkışından sonra yine aynı yönlere ulaşım sağlanmış olacak.

Vali’ye Bilgi Vermiştik

Bartın’daki trafik sorununu çözüme kavuşması noktasında önemli çalışmalar yapan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’a bu durumu iletmiştik. Vali Arslan, böyle bir durumun olamayacağının altını çizmişti. Ancak bu görüşlerin oluştuğu toplantının üzerinden fazla geçmemesine rağmen, aynı bölgede çalışmalar yapıldı ve özel firmaya yol ağı verildi.

Firma sahibi kim?

Bartın’da özel bir firmanın hem girişine hem de çıkışına olanak sağlanacak bu çalışmanın yapılması tepkilere neden oldu. Firma sahibinin AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu  olduğu iddia edildi. Şimdi gözler hem karayollarına hem de Valiliğe çevrildi. 

ahmetcolakk

Editör: Haber Merkezi