Oyuncak Müzesi programı belli oldu... Oyuncak Müzesi programı belli oldu...

Kdz. Ereğli önceki dönem Belediye Başkanlarından Murat Sesli, yarın (Cuma günü) saat 14.00’de, eski terminal alanında halka açık basın toplantısı gerçekleştireceğini söyledi.

Murat Sesli, 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Belediye Başkan Adayı olduktan sonra Çelik-2 operasyonu ile tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

2014 ve 2024 Yılında tekrar FETÖ kumpası ile karşı karşıya kalan Murat Sesli, mahkeme Başkanı’nın FETÖ kumpasını karara şerh olarak düştüğünü söylemişti.

Mahkeme Başkanı kumpası karara yazdı

Tam da bu sıra da başardıklarını zanneden, vicdanlarını duymayan şer odaklarına cevap gibi bir ışık doğdu. Her ne kadar iki üye karara itiraz etmiş olsa da başkanın şerhi dikkat çekici ve masumiyetini kanıtlar nitelikteydi. Başkan Sesli için alınan son kararda bir şerh yazıldı ve Başkan Murat Sesli’nin suçsuz yere yargılandığı kanıtlandı. Aynen şöyle yazıyor şerhte: “Soruşturmanın başından kararın kesinleşmesine kadar geçen sürede görev alanların alayı hakkında özellikle milli irade ile göreve gelenlere karşı her türlü hile, desise, kumpas konusunda uzman olan asrın ihanet örgütü FETÖ üyeliğinden ceza alıp görevlerinden ihraç edilmiş olmaları hükümlünün kumpas iddialarını desteklediğinden büyük bir mağduriyete mani olunması için vicdanen sanığın talebinin kabul edilmesi gerektiği görüleceğinden ekseriyetin fikrine iştirak etmiyorum.” 
Kısacası Başkan Murat Sesli’yi yargılayan özel yetkili mahkemenin savcı hakim gibi tüm üyeleri meslekten ihraç edilmiştir. Ama bu kanıt bile onların kinlerini, hırslarını, kişisel çıkarlarını dindirmeye yetmedi. Başkan Murat Sesli davasından vazgeçmedi. Bu yolda tek başına değil, Ereğli halkı ile beraber. 

Editör: Haber Merkezi