AK Parti Grup Başkanı Abdullah  Güler, Maden Kanununda  düzenlemeler içeren kanun teklifini TBMM'ye sundu. Basın açıklamasında bulunan Grup Başkanı Güler’in yanında Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii  Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’da yer aldı.

2 Yıl önce EPDK’nın ithal kömürü teşvik kararı kabul edilmiş, AK Parti Zonguldak Ahmet Çolakoğlu’nun da imzasıyla kabul edilmiş, bu karar ile yerli kömür üretime ağır darbe vurulmuştu.

TBMM Başkanlığına sunulan Maden kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hazırladıklarını sosyal medya hesabında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile olan fotoğrafıyla adeta konu mankeni olarak paylaşan Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak’ta Özel sektör Madenciliğinin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşulları iyileştirmeye yönelik hiçbir adım atmaması tepkilere yol açtı.

2 Yıl önce Zonguldak yerli kömür üretime ağır darbe vuran EPDK kararına imza atan Ahmet Çolakoğlu’nun bu kararın kaldırılmasına yönelik bir girişimde bulunmak yerine kameralara poz vermesi tepkilere yol açtı.

Ahmet Çolakoğlu, hatıra fotoğrafı çektirdi!

Zonguldak’ın hakkını TBMM’de savunmayan Çolakoğlu, “AK Parti Grup Başkanımız Abdullah Güler ile TBMM Başkanlığına sunmuş olduğumuz Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili olarak basın toplantımızı gerçekleştirmiş olup, basın mensuplarımıza bilgilendirmelerde bulunduk” notu ile AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile resim vererek fotoğraf albümüne bir kareyi daha anı olarak kaydetti.

Harun Akın: Zonguldak bu maçın şike maçı olduğunu ortaya koymak için mücadele vermelidir... Harun Akın: Zonguldak bu maçın şike maçı olduğunu ortaya koymak için mücadele vermelidir...

Murat Kotra, Zonguldak’ı savundu!

Diğer taraftan MHP MYK Üyesi Murat Kotra ise MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar’a EPDK kararının kaldırılması ve Zonguldak’a özel ‘Taşkömürü kanunu’ çıkarılması için baskı yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi