AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı şöyle;

Ülkemizin gelişiminde ve toplumumuzun muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinde en önemli gücümüz olan kadınlarımız Türkiye’nin inşasında önemli bir yere sahiptir. Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kat edilmiştir. Ülkemiz de kadın hakları alanında gerçekleştirilen reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir.

Kadınlarımızın hayat standartlarını en üst düzeye getirmek, çalışma hayatında kendilerine engel teşkil edilen sorunları ortadan kaldırmak, ailenin beraberliğini ve sürekliliğini sağlamak amacıyla; iktidarımız döneminde özellikle de anayasal bağlamda ve yine kanunlar kapsamında yapılan düzenlemeler ve değişikliklerle ayrımcılığı önlemeye yönelik pek çok adım atılmıştır. 

AK Parti hükümetlerinin Türkiye tarihinde Meclisteki kadın milletvekili oranını artırması, çeşitli konulardaki yasal düzenlemelerle, kadın haklarının güvence altına alınması partimizin kadın konusuna yaklaşımının bir tezahürüdür.

Dev kaya parçaları tehlike saçıyor... Dev kaya parçaları tehlike saçıyor...

Bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, ülkemizde ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarımızla daima gurur duyuyoruz. Bu gurur tablosu, kadınlarımızın zorluklarla başa çıkabilme gücünün ve fırsat verildiğinde yapabileceklerinin en güzel örneğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan; gerek aile, gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederim.

Editör: Haber Merkezi