Köşemizin adı Büyüklere Masallar ya bugün kelimenin tam anlamıyla büyüklere masal anlatan Zonguldak’a masal anlatan bir kumpanyadan bahsedeceğim size. Hisseli harikalar kumpanyası olmaya aday reklam kokan bir platform.

Etraf platformdan geçilmiyor ya 1-2 yıldan beri şehrimizin plakasını kullanarak oluşturulan kerameti kendinden menkul bir yeni bir platformdan söz etmek zamanı.

67liler platformu.

Zonguldak dışında yaşıyorlarmış burada büyümüşler, çocuklukları burada geçmiş, fenerde top oynamışlar, Bahçelievler de ip atlamışlar bu şehre borçlarını bir nebzede olsa ödemek istiyorlarmış onun için Zonguldak’a hizmet etmek istiyorlarmış.

Ve sıkı durun son icraatları ne duydunuz mu? Aslında hiç icraat olmadığı için ilk icraat demek daha doğru olacak. Tabi geçtiğimiz yıllarda gelip şov olarak Vali beyi ve iki üç Belediye Başkanını ziyaretlerini ve fenerde karşılıklı içilen iki kadeh rakıya icraat demiyorlarsa.

Evet gelelim tekrar icraatlarına,  bu Zonguldak sevdalısı büyük düşünürlerin yer aldığı platformun müthiş projesi Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinin tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için yardım kampanyası başlatmak.

Önce zannettik ki kendi aralarında para toplayıp topladıkları para ile ihtiyaç olan tıbbi malzemeleri alıp fakülteye bağışlayacaklar böylece Zonguldak’a olan vefa borçlarını azda olsa ödemeye gayret edecekler.

Ama nerde akıllı platform hesap numarası vermiş biz buraya para yatıracağız Zonguldaklılar sizde para yatırın parayı toplayıp bu parayla üniversiteye yardım edeceğiz diyorlar. Yani Zonguldak’tan hala para istiyorlar. Hani siz bu şehre olan borcunuzu ödemek istiyordunuz onun için bir araya gelerek gayret gösterecektiniz.

Bırakın bu saçma sapan gündemde yer alma çabalarını, siz diyorsunuz ki ey Zonguldaklılar siz para dahi toplamayı beceremiyorsunuz, bunu düşünemiyorsunuz, biz sizin yerinize parayı toplar yardımı yaparız böylece adımızda unutulmaz arada bir Zonguldak’a geldiğimizde iki üç ziyaret de yapar böyle idare ederiz.

Yardım malzemelerini verirken rektör bey ile bir fotoğraf çektirir reklamımızı yapar akşam yine fenerde iki kadeh rakımızı içer sabaha da yine evimizin yolunu tutar çeker gideriz. Canımız gelmek isterse yine uyduruk bir proje buluruz nasılsa.

Bırakın bu şehrin yakasını. Hala istiyorsunuz Zonguldak’tan. Çekin elinizi.

Kendinizi tanıtırken aranızda bir sürü başarılı iş adamı ve doktorların da olduğunu görmüştük. Hani bu şehri terk edip gitmişsiniz ya buraya bir hizmetiniz olmamış ya siz illaki bir nebze de olsa şehre borcumuzu ödemek istiyorsunuz ya.

Bu iş öyle lafla akıl vermekle olamaz. Güldürmeyin kendinize.

Nasıl olur biliyor musunuz?  Platform üyesi iş adamları bir araya gelir Bu şehirde 50 kişiye iş verecek aş verecek bir yatırım yapar iş imkanı sağlar yada doktorlar ile bir araya gelir küçük de olsa bir özel hastane açılır işte o zaman Zonguldak’a hizmet ederek borcunuzu öder vefanızı gösterirsiniz.

Zonguldak da yardım nasıl yapılıyor bilmiyorsanız Atatürk devlet hastanesi Başhekiminin yaptığı teşekkür açıklamalarına bakın yardım nasıl olur destek nasıl yapılır görürsünüz. Reklam yapmadan gizli yapılan yardımlara bakın.

Biz aramızda toplarız yaparız ihtiyacı olan yere yardımlarımızı. Siz çekin elinizi ve akıl verme projelerinizi bırakın daha fazla da söyletmeyin bizi.