Ax-3 mürettebatıyla 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na hareket eden Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın Space.com’un açıklamasına göre koltuk başına 55 milyon dolar uçuş maliyetinin olması hükümetten beklediği artışı alamayan emekliyi çileden çıkardı.

Emekli aç, uzaya gitmişler

55 Milyon Dolar ödenerek uzaya gönderilen Alper Gezeravcı’nın “Türkiye Yüzyılının ilk gururu ve ilk Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın yolu açık olsun. Gurur duy Türkiye” notuyla paylaşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’na ilk tepki emeklilerden geldi.

Bir çok emekli uçuş bileti olarak harcanan 55 Milyon Dolara tepki gösterirken, “Emekliler aç, uzaya gitmişler” yorumunda bulundu.

‘El atına binen tez iner’

Zonguldak'ta konuştu: Tarihte görülmedi! Zonguldak'ta konuştu: Tarihte görülmedi!

Bazı emekliler ise, “55 Milyon Dolara bir şehir inşa edilebilirdi ve oooo kadar emekliyi mağdur ettiniz. Ezilenin, garibanın yanında olmadınız” şeklinde sitemde bulunurken, bazı vatandaşlar, “Arkadaşlar, sayın vekil bu nasıl bir gurur duyma ABD özel şirket uzaya araç ve astronot yollayacak teknolojiye sahip oluyor. 100yıllık Cumhuriyet kendi lego arabamızı bile yeni yapıyoruz. 50 milyon dolara Araplara silah fabrikası satıyoruz. 55 milyon dolara uzaya 1 kişi yolluyoruz. Sizin bu seyahetten gururlanma şekli yeniçeri askerini uçağa bindirip Viyana hava alanında indirip Viyana’yı fetih ettiğini zannetmek gibi bişey bizim buralarda derler ki "EL ATINA BİNEN TEZ İNER" ne zamanki kendi roketimizle kendi astronot bilim adamları ile uzaya gidersek o zaman gurur duyun. Gerçi aya çift şeritli hazine garantili yol yapınca roket ve astronata gerek kalmaz” derken, bir vatandaşta “Mustafa Topaloğlu daha önce uzaya gitmişti” diyerek uzay yolculuğunu ‘ti’ye aldı.

Daha öncede linç edilmişti!

Milletvekili Çolakoğlu, emekli maaşlarının 10 bin liraya çıkarılma kararının ardından sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda da yine emekliler tarafından linç edilmişti.

Editör: Haber Merkezi