Bir bayram daha geçti. Bayram sürecini hem siyaset hem de bürokratik çalışmalarda bir sakinlik bir dinlenme havası gözlemleyerek geçirdik.

Siyasi parti temsilcilerini bayram boyunca ilde ve ilçelerde her zamankinden daha yoğun bayramlaşma programlarında gördük bu bayram. İlçelere beldelere köylere yapılan bayram programları her zamanki bayramlardan daha yoğun oldu.

Başlıkta da dediğimiz gibi seçim normal zamanında yapılacak olsa bile bu kurban bayramı seçimden önceki son kurban bayramı. Bu sebeple siyasetçilerin bu bayramda bayramlaşma programlarını yoğunlaştırmalarını anlayabiliyoruz.

Partilerin Genel Merkezlerinden de bu konuda talimat gelmiş olma olasılığı da oldukça yüksek görülüyor. Hani ramazan ayında bir gün Belediye Başkanımızı öğrenci evinde menemen yaparken görmüştük hoşumuza gitmişti ya. Meğerse sonrasında başka belediye başkanlarının hatta milletvekillerinin de başka illerde aynı görüntüleri paylaştığını görerek bunun genel merkezden gelen bir stratejik talimat olduğunu anlamıştık.

Bu bayramın bu kadar yoğun bayramlaşma programları ile karşılanmasının da genel merkezden gelen seçim hazırlığı için talimat olma olasılığını aklımıza getiriyor.

Bayram öncesinde ulusal basında yer alan Akparti’nin bayram sonrası 27 ilde il başkanı değişikliği yapacağı bu değişimleri bazı bakanların izleyeceği de bayramda siyasi ortamlarda konuşulan konular arasında yer aldı. Hatta bazılarının kim Başkan olabilir nasıl saf tutarak kendime yer bulabilirim arayışlarına şimdiden başladığı da gözlemlenebiliyor.

Muhalefet de de durum pek farklı değil seçime en kötü ihtimalle 1 yıldan daha az bir süre kaldığı bugünlerde liste savaşları için ufak da olsa ısınma hareketlerinin başladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Milletvekilliği için mevcut ve eskilerin yanında hem iktidar hemde muhalefette yeni isimlerinde sahaya çıkmak için fırsat kolladığı artık daha net görülebiliyor.

Belediye Başkanımız ise muhtemelen seneye seçim yoğunluğunda tatil yapma imkanını bulamayacağını öngörerek bu bayramı tatilde geçirmeyi tercih etti. Dönüşünde başta ağustos ayında yıkacağım dediği fevkani köprüsü olmak üzere yıkılan merkez çarşısı bu yaz yapacağım dediği fener projesi, bitmeyen sahil projesi başlayamayan lavuar alanı projelerinin yürütümü ile ilgili çalışmalar kendisini bekliyor. Elbette tarihinde ilk kez yaşanan halk otobüsü krizi sınavı da kendisini bekleyen sorunlar arasında başlarda yer alıyor.

Nice güzel bayramlara diyelim ve neyzenden bir dörtlük ile bitirelim…

Boş kafa gezdiren seyyahlar gibi

Keşkülünün delik çıkmasın dibi,

Arifden anlasın seçsin garibi,

Hakikat yolunda yorulmuş olsun.