CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, kentte görev yapan basın mensupları ile düzenlediği kahvaltı programında AK Parti’ye yüklendi.

Zonguldak’ta AK Parti Belediyeciliğinin 5yılda yalan olduğunu belirten CHP adayı Tahsin Erdem, iktidar partisinin “CHP gelirse işçi maaşlarını ödeyemez, Zonguldak’a yatırım gelmez” algısının tehdit ve şantaj niteliğinde olduğunu söyledi.

İşte CHP Zonguldak belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem’in açıklamasından satır başları;

Eğer Zonguldak belediyesi CHP’ye geçerse Belediye Başkanı Tahsin Erdem, işçi ücretlerini dahi ödeyemez duruma gelecek, bütün yatırımlar duracak, merkezi hükümetten hiçbir kaynak alamayacak denilmekte. Zonguldak belediyesi çalışanlar üzerinden bir algı ve şantaj oluşturularak tevessül edilmeye çalışılıyor. İktidar kanadı bunu bilerek ve isteyerek yaparak şantaj ve tehdit aracı olarak kullanmaktadır. 

Çaycuma Belediyesinin bütçesinin iki katı borcu vardı. AK Parti’li bir Belediyecilikten sonra Bülent Kantarcı, CHP’li Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık, Devrek Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt, Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin, Perşembe Belediye Başkanımız İsmail İnam, hepsi devraldıkları borçları düşürdü ve yatırım yapıyor.

AK Partili Belediye Başkanları da Ankara’da kapı kapı gezerek himmet peşinde koşuyor!

Zonguldak Belediyesi batık, Kozlu Belediyesi batık, hatta en borçlu belediyeler arasına girdi, Kilimli Belediyesi batık!

AKP’li Belediyeler tam bir miras yedi anlayışı ile kamu zararına sebebiyet vermektedir. CHP’li Belediyeler ise hizmet etmeye, halkta güven duygusunu aşılamaya devam etmektedir.

Zonguldak halkına şunu söylemek istiyorum. Eğer kapınızı çalıpta iktidarın gücünü arkamıza alacağız diyenlere asla inanmayın. Mevcut bütçe ortadayken sadece bu güne kadar yapılan işlerin TOKİ gibi, dışında hiçbir varlık gösteremeyen Belediyeleri görüyoruz. Güneş Balçıkla sıvanmaz.

Belediyeleri borç bataklığına sürükleyenlere Zonguldak’ı teslim etmeyin.

Biz geçen dönem emaneten Zonguldak Belediyesini AKP’ye bıraktık. Geri almak hepimizin boynumuzun borcudur.

Tıpkı Çaycuma Belediyesi’nde olduğu gibi devrim gibi projelerimiz var.

Herkesi kucaklayan projelerimiz var. Sadece Slaytlarda, videolarda kalan projelerimiz asla olmayacak, biz ayağa yere basan projelerle geliyoruz.

AKP Belediyesi 5 yıl boyunca hiçbir şey yapmadığını “Yeni başlıyoruz” diyerek açıkça itiraf ediyor. Zonguldak’ta iktidar belediyeciliği koskoca bir yalana dönüştü.

"CUMHURBAŞKANINA SAYGIMIZ SONSUZDUR!"

Ekipler dere kenarında nöbetini sürdürüyor Ekipler dere kenarında nöbetini sürdürüyor

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın; Kazanamazsak en çok Cumhurbaşkanımızın belediyeden fotoğrafını indirecekler" sözüne de cevap veren Erdem; "Alan  şunu biliyor ki geliyor gelmekte olan. Bizim devlet büyüklerimize saygımız sonsuzdur. Cumhurbaşkanına saygımız sonsuzdur. Böyle ucuz siyasete kimsenin girmesine gerek yok" dedi.

"MİLLETİMİZ SANDIKTA CEVABINI VERECEKTİR"

Kahvaltı programında AK Parti’nin 'CHP gelirse yatırım da gelmez' sözlerine yanıt veren CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim dural, "Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine baktığımızda biz belediyeleri Ak Parti'den aldığımızda hepsi borç batağındaydı. Ak Parti şöyle bir propaganda yapıyor. Biz belediyeleri almazsak devlet yatırımı gelmez. Siz aldığınız belediyelere göre mi devlet yatırımlarını yapıyorsunuz böyle birşey olabilir mi? Milletimiz sandıkta bunlara cevabını verecektir" dedi.

Editör: Haber Merkezi