Kapalı kapılar ardında yapılan ve 2 Bin 952 vatandaşın itiraz ettiği Zonguldak Merkez İlçe’de 2.500 hektarlık Revizyon İmar Planı’nın daki büyük planı Saadet Partisi Adayı Cem Dereli ifşa etmeye başladı.

Saadet Partisi (SP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem, “Ankara’lı adam gelecek buraya, buradaki arsaları toplayacaklar, aynı köprüde olduğu gibi alacaklar. İnsanlara ortak olacaklar. Zonguldak’ı bekleyen büyük tehlike var. Kamuoyu bu konuya odaklanmalı” diyerek uyarıda bulundu.

İşte Cem Dereli’nin Elmas TV ekranlarında yaptığı çarpıcı açıklamalarından satır başları;

Bu plan Köprü’den önemli!

Eş zamanlı 6 aylık peridoya da sıkıştırılmış bir gündemdir İmar Revizyon Planları. Geçen hafta Meclis tutanaklarına bakıyorum, tek gündem imar! Sen, 4,5-5 sene durdun son 6 ay, son 3 ay neyi yapıyorsun, neden bu hız. İmar planları Zonguldak için çok önemli, köprüden de önemli, alt yapı çalışmasından da önemli!

Şunu iddialı söylüyorum, lütfen kamuoyu baksın. Bu kadar büyük alanda Türkiye’de devam eden tek imar çalışmasının yapıldığı yer Zonguldak. Böyle bir alan yok, kalmadı hiçbir yerde.

İki çocuğunu torpille işe yerleştiren Milletvekilinin kızı mezun oldu İki çocuğunu torpille işe yerleştiren Milletvekilinin kızı mezun oldu

Zonguldak’ın planını Ankaralı şirket yapıyor!

Zonguldak’ta bir imar planlama çalışması yapılması lazım. Zonguldak’ın teknik ve geçmiş sorunların kaynaklandığı için. Ama bu şekilde yapılmaz. 2952 itiraz var, iddialı söylüyorum. Bu yapılan imar planlarının hepsi iptal olacak. Hazinenin arazisine imar düzenlemişi yapmışlar, yapamazlar!

Vekaleten İl Başkanlığı yapan arkadaş, Belediye Başkanı Ankara’da bir fotoğraf paylaşmış. O fotoğrafta bir ofiste, İmar Planlama işi yapılan bir ofiste bir ekranın önünde, Zonguldak görseli açılmış! Arkadaş sen Zonguldak’la ilgili bir konuda, bir planlamada, Köprü’de Üniversiteye yaptırdın. İmar planını da Ankara’da bir şirkete yaptırtıp, Ankara’daki teknik kadroya yaptırtıp, Ankara da ki insanlarla mı Zonguldak’ta İmar Planlama çalışmasını yapacaksın. Yok mu senin Belediye personelin, yok mu Zonguldak’ta şehir Plancıların, Oda yok mu? Bunlardan destek alsana, fikir alsana, personelinle bu işi yapsana!

‘Vatandaş yandım Allah’ dedi!

Parsel parsel Zonguldak’ı satacaklar!

O görselleri büyüttüm ben, büyük bir yeşil alanın üstünde, muhtemelen o bir dosya. Şimdi sıra neye geldi biliyor musunuz? Zonguldak’ın parsel parsel satılmasına geldi. Son ikinci planlanan 5 yılda Zonguldak’ı parsel parsel satacaklar. Plan bu, plan büyük!  Çok büyük bir rant var! Çok büyük bir rantsal alan var Zonguldak’ta. Bunların hepsini duyuyoruz, görüyoruz, takip ediyoruz.

Vatandaşa yapılan teklifler, vatandaş ‘yandım Allah’ deyip Belediyeye koştuğunda, bize değil, Ankara’da şuraya gideceksiniz denilmeler. Vatandaşın tapusuna, arsasına ortak olmalar, vatandaştan farklı farklı maddi taleplerde bulunmalar. Bunların hepsini duyuyoruz.

“Zonguldak’ta neyden rant yaratabiliriz” diye düşünüyorlar!

Şu anda her şey bitti, “Zonguldak’ta neyden rant yaratabiliriz. Belediye olarak nereden ne çıkarabiliriz” diyorlar. Bu da çok büyük bir rant. Zonguldak’ta böyle bir çalışma 5-6 kişiyle olmaz. Kapalı kapılar ardında olmaz! Zonguldak’ta imar planı yapılmak zorunda, ama böyle yapılmaz, bu olmaz, olmamalı.

Ankara’lı adam gelecek, buradaki arsaları toplayacaklar!

Para, ticaret, araba bunların hepsi geçici, ama ömrünüzü evinizde ve arazinizde geçiriyorsunuz, çok önemli. Vatandaşlara anlat, kamuya aç, ne planlıyorsun, nasıl planlıyorsun. TTK ile görüş, asgariye ile görüş, kamusal alanları Zonguldak’a kazandır, bu iş böyle yapılır. Ama sen X kişi’nin arazisi, Y kişisinin arazisi, büyük metrekare alanlarla ilgileniyorsun. Zonguldak’ın parsel parsel satılmasına izin vermeyeceğim. Burası stratejik bir il. Türkiye’nin elektriğinin üretildiği, enerji üssü olan bir il. Sen, buranın arazisini, planlamasını kendi kendine yapamazsın, kentle beraber yapmalısın. Bende yapamam bende tek başıma yapamam olmaz, bu vebalin altına giremem. Orayı planla, ticari alan, emsalini artır. Ankara’lı adam gelecek buraya, buradaki arsaları toplayacaklar, aynı köprüde olduğu gibi alacaklar. İnsanlara ortak olacaklar. Sonradan daha büyük yatırımcılara Allah korusun yarın öbür gün belki de burayla ilgili daha büyük planları olanlara buraları satacaklar, olmaz! Bir bu kaldı Zonguldak’ta, toprağımız kaldı başka ne kaldı?

Herkesi uyarıyorum!

Herkesi uyarıyorum, kamuoyunun bu konuyu çok dikkatli takip etmesi lazım. Çok önemli bir konu. Bunu CHP’nin adayı da yapamaz, çok teknik bir konu. Oluşturduğunuz teknik kadroya, art niyetli birileri birini atarlar, yada farklı türlü bir ambiyans yaratırlar seni ikna ederler, ben yemem! Köprüyle ilgili söyledim, ben kül yutmam, kül yutturamazlar bana.

Editör: Haber Merkezi