Herkes bilir ki Zonguldak merkezinde herkesin  gezmek deyince hava almak deyince aklına gelen ilk yerdir fener semti.

Maddi durumu orta düzeyde olan aileler yazın buraya gelip piknik yapmakta çocuklarını gezdirmekte ve mutlu olmaktadır.

Fenerin büyüsü doğal yapısından kaynaklanmaktadır.

Bugüne kadar bu yapının bozulmamasının sebebi bu doğal ve kültürel güzelliği sebebi ile SİT alanı olarak ilan edilmiş olmasıdır.

Bir diğer sebep ise buradaki arsaların tamamına yakınının TTK elinde olmasıdır.

Park yapmak için yürüyüş yolu yapmak için sit alanı kararı değiştirmeye kısıtlı da olsa bina yapılmasına imkan verecek bir karara ihtiyaç yoktur.

Durup dururken feneri sit alanı yerine  kontrollü kullanım alanına çevirme arkasında bir niyet olduğunu anlamamak saflıktır.

Belediye başkanının ‘özellikle tescilli ağaçları koruyarak, dokusunu bozmadan ağaçları koruma altına alarak yapacağımız bir projedir’ açıklaması ürkütücüdür.

Bu açıklama mevcut binalara dokunulmayacağının garantisi olmadığını göstermektedir.

Dikkat çeken başka konu ise gündemi hep meşgul eden Belediye Başkanının da uğrak yeri olan Memurlar Lokalinin Sit alanı içinde olmasıdır.

Bugüne kadar Fener sit alanını yapı yapılabilecek hale getirmek için hiçbir Belediye Başkanının  bir teşebbüsü olmamış hatta hiçbirinin aklından bile geçmemiştir.

Bu aklı kim verdiyse Başkanı yanıltmıştır. Bahsettiği projenin sit alanı iken yapılması mümkündür.

Hangi yasa sit alanına  yürüyüş yolu yapılmasını engelleyebilir.

Başkana düşen gururla söylediği sürekli ziyaret ettiği Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki etkinliğini kullanarak askıda olan alınmış bu kararı iptal ettirmek ardından da projesini gerçekleştirmektir.

Aksi takdirde Başkan Fener SİT alanını yapı yapmaya müsait hale getiren kişi olarak tarihteki yerini alacak ve ne yaparsa yapsın sadece bununla hatırlanacaktır.

Ve çok belli ki  Zonguldak bu konuda gerekli birliği sağlayacaktır.