Depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle tüm tartışmalara karşın Fevkani Köprüsü’nün yıkılmasının ardından yaya trafiği ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına neden olan Çevre Yolu ölüm saçmaya devam ediyor.
Onlarca yaralamalı trafik kazasının yaşandığı, 6 ay önce ise 72 yaşındaki gazeteci İbrahim Poyraz’ın feci şekilde hayatını kaybettiği Çevre Yolu’nda bu gün sabah saatlerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan 80 yaşındaki Rukiye Solmaz yük taşıyan kamyonetin altında ezilerek can verdi.
Yaşanan kazaların ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerini geçtiğimiz ay Zonguldak’a davet ederek yaya trafiğinin düzenlenmesi amacıyla üst geçit projesinin yapılmasını istemişti.
Karayolları Bölge Müdürlüğü, ölümlü kazaların yaşandığı Çevre Yolu’nda yürüyen merdivenli asansörlü yaya üst geçidi yapmak istemiş ancak Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ile bölgede demiryolları olduğu için anlaşmazlık yaşanmıştı.
Kurumlar arası yaşanan çatışma ve fikir ayrıkları sürürken 5 ayrı dönüşün verildiği, yayaların yönünü kaybettiği Zonguldak Belediyesi arkasındaki geçişte onlarca yaralamalı trafik kazası yaşanırken, Uğur Mumcu Kavşağı istikametinde bulunan yaya geçidinde ikinci kez ölümlü kaza meydana geldi.
Bölgede yaşanan kazalara kent halkının rahat kullanabileceği güvenli geçiş hakkının sağlanması için öneride bulunan ‘Zonguldak Nostalji’ editörü Yüksel Yıldırım, yola korkuluk ve yön levhaların konulması gerektiğini söyledi.
Yıldırım, “Çarşıdan Acılık istikametine yaya geçiş yolu can almaya devam ediyor. Bu gün bir canımızı daha o kavşakta kaybettik.
İnsanın içi acıyor.
Bu kadar mı çaresiziz!
Hepimizin başına gelebilir!
Biraz daha özen, biraz hassasiyet olsa bu insanlar ölmeyecekti.
Kavşağın yaya üst geçidine acilen ihtiyacı var.
Yaya üst geçidi yapılana kadar hiç mi önlem alamıyoruz!
Toplumsal olaylarda yüksek yüksek bariyerler bir gecede uygulanarak geçişler kapatılabiliyor.
İnsan hayatı için neden böyle pratik önlem olabilecek bariyerler ve yön tabelaları kullanılmıyor.
Yaya geçişlerini yola indirmemek ve taşıt yoluna yayaların girmesini engellemek için çevreleyin yüksek geçilemez korkulukları. Koyun büyük yön tabelalarını. Vatandaş yola adım atamasın, barikat koridorundan çıkmadan yaya geçişlerine yönlendirilsin…
Daha kaç kişiyi kaybedeceğiz!
Neden hiç ders almıyoruz! Neden çocuklarımızı ve yaşlılarımızı koruyamıyoruz” diyerek tepki gösterdi.