İl Başkanı, aday adayı hakkında suç duyurusunda bulundu…

İl Hakem Kurulu Başkanı, tacizden gözaltına alındı... İl Hakem Kurulu Başkanı, tacizden gözaltına alındı...

CHP İl Başkanı Devrim Dural, CHP Kilimli Belediye Başkan Aday Adayı Erdinç Kargidan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kilimli de ön seçim kararı alınmasına rağmen CHP Parti Meclisi’nin kararıyla atama ile Erol Sarıal’ın aday gösterilmesi için sahte imza ile alınan mutabakat kararı Erdinç Kargidan’ı çileden çıkardı.

Perde arkasında iş çeviren CHP İl Başkanı Devrim Dural’a sosyal medya üzerinden sitem eden Kargidan, “İl Başkanı ile görüşmemde, sahte imza ile alınan bir mutabakat kararı olmadığını sözlü mutabakatı İlçe Başkanı ve 15 yönetici ile yapıp milletvekili imzası ile parti meclisine sunduklarını, alınan ön seçim kararını iptal ettiklerini söyledi. Ben hakkımı yedirmem. İlçe yönetimi atanmış adaya sonradan karar alıp ön seçimi iptal edip atama kararı alıp benim şerefimi masadan kaldırıp, kendi şereflerini masaya bırakmaz iseler kahve ve ev toplantılarına başlayacağım. Beş yıl önce yediler şimdi yedirmem. Adaylıktan da çekileceğim” demişti.

İl Başkanı Devrim Dural’ın kapalı kapılar ardında sözde mutabakat kararı olduğu gerekçesi ile Erol Sarıal’ı Kilimli Belediye Başkan Adayı olarak belirlemesi karşısında kendisine haksızlık yapıldığını iddia eden Erdinç Kargidan, bu sitemini CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’na iletti.

İddiaya göre sert sözlerle gerçekleşen sitem dolu görüşmenin ardından Osman Zaimoğlu, bu görüşmeyi İl Başkanı Devrim Dural’a aktardı.

Bu sözler üzerine Devrim Dural ise soluğu Cumhuriyet Savcılığı’nda alarak Erdinç Kargidan hakkında şikayetçi oldu. Şahit olarak da CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu'nu gösterdi.

Zonguldak'ta günlerdir Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan tarafından şaibeli ihale ile Fevkani Köprüsü'nün hurdacılara peşkeş çekildiği iddiaları yer almasına karşın Devrim Dural'ın Zonguldak halkının hakkını aramak amacıyla suç duyurusunda bulunmak yerine haksızlığa uğrayan aday adayı hakkında koşarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunması şaşkınlığa neden oldu.

Editör: Haber Merkezi